Νέο σόου Κούγια μετά την «πόρτα» από τον Άρειο Πάγο

Δεν έγιναν δεκτές οι αναφορές κατά δικαστικών και θα πρέπει να τις αποστείλει με… κούριερ

«Πόρτα» έριξε ο Άρειος Πάγος στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος έσπευσε να υποβάλει τις αναφορές του εναντίον όλων των δικαστικών λειτουργών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά δεν είχε φροντίσει να ενημερωθεί από πριν ότι στο ανώτατο δικαστήριο ισχύουν περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας!

Παράλληλα οι δηλώσεις του ποινικολόγου έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και από τις δύο ενώσεις που εκπροσωπούν εισαγγελείς και δικαστές. Έτσι, δεν ευοδώθηκε η πολλάκις προαναγγελθείσα προσφυγή στον Άρειο Πάγο εναντίον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη, του εισαγγελέα που διενήργησε την προκαταρκτική και άσκησε τη δίωξη εναντίον του κατηγορουμένου, αλλά και του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο απέρριψε την ένσταση ακυρότητας της προδικασίας.

Η γραμματέας της εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου ενημέρωσε τον Αλέξη Κούγια ότι δεν μπορεί να δεχτεί τις αναφορές, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και του υπέδειξε να τις στείλει με το ταχυδρομείο ή με κούριερ, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι δικηγόροι! Βέβαια, ακόμα και για τις επείγουσες αναφορές οι συνήγοροι καλούνται να τηλεφωνήσουν και να κλείσουν ραντεβού, κάτι το οποίο ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έκανε.

Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει ακόμα μία επίθεση εναντίον των δικαστικών λειτουργών. Στην είσοδο του ανώτατου δικαστηρίου τούς κατηγόρησε για «παραλείψεις» και για «κακή ερμηνεία των διατάξεων», λέγοντας ότι «το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει, ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Για ποιον λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή, όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις;» ανέφερε.

Ο ποινικολόγος ζήτησε «να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες» ο Δημήτρης Λιγνάδης, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωσή του οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έκαναν ό,τι κάνουν σε άλλες υποθέσεις.

«Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε και κατέληξε προαναγγέλλοντας προσφυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όμως, δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα ζητήσει την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, όπως είχε προαναγγείλει αμέσως μετά την προφυλάκισή του.

Κουμπάρα του ποινικολόγου η διευθύντρια της Ψυχιατρικής στην Τρίπολη

Σε φιλικό περιβάλλον βρέθηκε ο προφυλακισμένος για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, όταν μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, καθώς, κατά διαβολική σύμπτωση, η διευθύντριά της έχει… κουμπαριά με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια!

Η είδηση της μεταφοράς του Δημήτρη Λιγνάδη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου προκάλεσε σχόλια σε κάποια μέσα ενημέρωσης της Τρίπολης, που αποκάλυψαν ότι οι φιλικές σχέσεις της Βίλλυς Λάγαρη με τον συνήγορό του κρατούν εδώ και χρόνια, καθώς ο ποινικολόγος έχει βαφτίσει τον γιο του αδελφού της, που είναι παλιός τερματοφύλακας και μάνατζερ. Στη φωτογραφία που είχε δημοσιευθεί σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα απεικονιζόταν ο γνωστός δικηγόρος σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Τρίπολη, το 2016, να κάθεται σε καφετέρια της πόλης με φιλική παρέα στην οποία συμμετείχε και η Βίλλυ Λάγαρη.

Όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό που συνδέει τον συνήγορο του σκηνοθέτη – ηθοποιού με τη διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρίπολης, καθώς ο Αλέξης Κούγιας φέρεται ότι έχει εκπροσωπήσει την κυρία Λάγαρη σε μία δίκη που αφορούσε υπόθεση του ψυχιατρείου! Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κρατείται από την περασμένη Παρασκευή στις Φυλακές Τρίπολης, είχε μεταφερθεί την Τρίτη με βαν της Αστυνομίας στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου για να υποβληθεί στις απαιτούμενες ψυχολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του καταστήματος κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός ελάμβανε το τελευταίο διάστημα θεραπεία με αντικαταθλιπτικά χάπια. Ωστόσο, δεν είχε πλέον συνταγή και έπρεπε υποχρεωτικά να περάσει από ψυχιατρική κλινική, προκειμένου να του χορηγηθεί νέα συνταγή από γιατρό για να συνεχίσει να τα προμηθεύεται.

Η εξέταση του Δημήτρη Λιγνάδη από τον ψυχίατρο κράτησε λίγα λεπτά, αν και παρέμεινε συνολικά μία ώρα στο Ψυχιατρείο του Νοσοκομείου Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη φυλακή, όπου βρίσκεται ακόμη σε απομόνωση λόγω των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα