Εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ έστησαν το κορονοπάρτι της ντροπής

Θύελλα για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης, με φαγητά, ποτά και ζεϊμπέκικα, σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσία διαχείρισης της πανδημίας

Θύελλα προκάλεσε η αποκάλυψη του βίντεο με κορονοπάρτι που στήθηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης σε κτίριο που φιλοξενεί υπηρεσίες διαχείρισης του κορονοϊού. Αρχικώς αναφέρθηκε ότι το τρικούβερτο γλέντι με φαγητά, ποτά και ζεϊμπέκικα είχε στηθεί στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο επρόκειτο για ψέμα (ενδεχομένως όχι τόσο… αθώο). Η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη. Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ότι το κορονοπάρτι της ντροπής οργάνωσαν εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ που είναι επιφορτισμένοι με τη διενέργεια τεστ!

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, δηλαδή τις κινητές μονάδες που διενεργούν ελέγχους rapid test σε διάφορες περιοχές. Την Τσικνοπέμπτη όμως και εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας οι υφιστάμενοι του κ. Αρκουμανέα το έριξαν στους χορούς και στα ψητά, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη δύσκολη καθημερινότητα… Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη να καταγράφουν και να αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα τα φόρτωσαν στον κόκορα και το γλέντησαν με την ψυχή τους, εις υγείαν των κορόιδων (του ελληνικού λαού) που ήταν κλεισμένοι στο σπίτι τους και απαγορευόταν να γιορτάσουν ακόμα και με τους συγγενείς τους!

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση που αποδεικνύει ότι ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ έχει χάσει κάθε έλεγχο στις υπηρεσίες του και δικαίως θεωρείται μοιραίος. Η «δημοκρατία» πολλάκις έχει αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες του συγκεκριμένου προσώπου, που αντί να απολογείται για μια σειρά από λάθη, έχει το θράσος να παριστάνει τον «ειδικό». Μάλιστα, στοχοποιεί δημοσιογράφους που του ασκούν κριτική απειλώντας τους με μηνύσεις και άλλες διώξεις προκειμένου να τον αφήσουν να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του. Η σημερινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας», που είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιβεβαιωμένη, είναι η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Αν ούτε τώρα δεν αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλας, θα είναι εξίσου υπεύθυνος. Όμως ούτε το Μαξίμου μπορεί πλέον να σιωπά. Θα τολμήσει να διώξει τον κ. Αρκουμανέα και τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ που μετείχαν στο προκλητικό γλέντι; Αναμένουμε.

Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς που, όπως αποδεικνύεται, αδίκως στοχοποιήθηκε, είχε προβεί στην εξής ανάρτηση: «Η αλήθεια είναι μία! Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζομένους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ενας χώρος της πρώην HELEXPO, που μας παραχωρήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα στην Πολιτική Προστασία για την ανάπτυξη του Mega εμβολιαστικού κέντρου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, έχει μισθωθεί από την ίδια τη HELEXPO (έως τις 30/9) σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το υφυπουργείο μας».

Ευχολόγια για σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας από την κυβέρνηση

Εμβόλια δεν υπάρχουν, το ΕΣΥ πιέζεται, η πανδημία τούς έχει ξεφύγει, η οικονομία είναι στο χείλος της καταστροφής, το ξύλο για μη τήρηση των μέτρων πέφτει άφθονο, οπότε προσπαθούν με «ενέσεις αισιοδοξίας» να ηρεμήσουν τους πολίτες. Βλέποντας ότι τίποτα δεν τους «βγαίνει», στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τον τρόπο να ξεδιπλώσουν επικοινωνιακά το θετικό αφήγημα για την επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό, ψηλά στη ρητορική τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του υπουργού Οικονομικών είναι το άμεσο χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων και το άνοιγμα της οικονομίας.

«Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει -και να ανοίξει με κανόνες και ασφάλεια- πριν από το τέλος Μαρτίου, εφόσον, φυσικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και εφόσον εισηγηθεί θετικά επ’ αυτού η επιτροπή» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ο σχεδιασμός, όπως είπε, «είναι πριν από το τέλος του μήνα να ανοίξουν και τα σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Και προχωρώντας οι εμβολιασμοί, όπως σας είπα, θα μπούμε σύντομα και στην ομάδα των πολύ ευπαθών. Με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ελπίζουμε, εφόσον το επιτρέψουν πάλι τα δεδομένα, ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για μία άλλη φάση, όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και αργότερα, τον Μάιο, όταν πλέον θα έχουν εμβολιαστεί και οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω, να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό».

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αυτό «μας επιτρέπει να οργανώσουμε τον οδικό χάρτη και το σχέδιό μας για να βγούμε από αυτή την κρίση σταδιακά, ώστε να μιλάμε πλέον από άλλη θέση και για άλλη φάση από την άνοιξη και μετά».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε: «Το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο, έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών».

Δήλωσε, παράλληλα, ότι το κλείσιμο του λιανεμπορίου κοστίζει στην οικονομία 200.000.000-250.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα