Θεοχάρης: Με τα περσινά πρωτόκολλα θα ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου

Στις 14 Μαΐου και με το σύνθημα «All you want is Greece» («Το μόνο που θέλεις είναι η Ελλάδα») φιλοδοξεί η κυβέρνηση να ανοίξει τη φετινή τουριστική περίοδο, ημερομηνία που ενδέχεται να τροποποιηθεί, αναλόγως των εξελίξεων.

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης παρουσίασε ο Χάρης Θεοχάρης σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ Berlin και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, προγραμματίζεται για τον Απρίλιο πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί, σε πρώτη φάση με επισκέπτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με άλλα κράτη αναχώρησης, όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, όπως, για παράδειγμα, το Ισραήλ.

Εδώ βέβαια προκύπτει το ερώτημα αν έως τότε θα έχει επιτραπεί στους Έλληνες να μετακινούνται ελεύθερα στη χώρα. Ύστερα από έναν χρόνο περιοριστικών μέτρων κανείς δεν θα δεχτεί να βλέπει τουρίστες να έρχονται κι αυτός να πρέπει να στείλει sms για να βγει από το σπίτι του. Κάτι τέτοιο θα είναι αδιανόητο και φυσικά θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Αναφερόμενος στα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα εφαρμοστούν στις πύλες εισόδου επισκεπτών, ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε ταξιδιώτες οι οποίοι είτε θα έχουν εμβολιαστεί είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης ή θα έχουν βρεθεί αρνητικοί στον Covid-19 σε πρόσφατο τεστ.

Επιπλέον, όπως είπε ο υπουργός, «όλοι οι τουρίστες ενδέχεται να υποβληθούν σε τυχαία τεστ, κατά τον ίδιο τρόπο με πέρσι. Ωστόσο, μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι τα rapid tests, χάρη στα οποία η καραντίνα για τα θετικά κρούσματα θα ξεκινά, πλέον, χωρίς την 24ωρη αναμονή, όπως το 2020».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα