Ο απόλυτος παραλογισμός! Άρση μέτρων με ρεκόρ κρουσμάτων

Εξετάζονται η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, το άνοιγμα των λυκείων και του λιανεμπορίου

Η τρικυμία εν κρανίω συνεχίζεται και κορυφώνεται! Η κυβέρνηση, θολωμένη από τα συνεχή λάθη και έχοντας υποβάλει σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία (με πρωτοφανή ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη) όλους τους Έλληνες πολίτες, τη μια λέει ότι ετοιμάζει μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων και αμέσως μετά το μετανιώνει, αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο.

Από τη μια βλέπει ότι τα μέτρα που αποφάσισε δεν αποδίδουν και χειροτερεύουν την κατάσταση, όμως από την άλλη δεν θέλει να παραδεχτεί την αποτυχία της και συνεχίζει τη λάθος συνταγή.

Παρότι αντιλαμβάνεται την οργή της κοινωνίας όσο τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Τελικώς, μάλλον προκρίνει (στη χειρότερη συγκυρία) την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και τη χαλάρωση στις μετακινήσεις. Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση το σχέδιο άρσης των περιορισμών. Πάντως, φαίνεται ότι αρκετοί επιστήμονες έχουν αντιρρήσεις.

Από την πλευρά τους, τα κυβερνητικά στελέχη ήδη έχουν προεξοφλήσει το σταδιακό άνοιγμα, και σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλίδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης. Αργά το θυμήθηκε, βέβαια…

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια. Επιπλέον, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των λυκείων, καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για αυτό, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας και, για λίγες εβδομάδες, να τηρήσουμε τα μέτρα».

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναμένεται νέα μάχη. Μπορεί τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι να μην είναι πολλά, έχουν όμως μεγάλη βαρύτητα. Για τον λόγο αυτόν, δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, πάντως κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως αυτό θα γίνει είτε σήμερα είτε αύριο.

Αρκετοί είναι οι ειδικοί που τονίζουν πως η έκρηξη κρουσμάτων και διασωληνωμένων δεν έχει φτάσει ακόμη και αρνούνται κάθε σκέψη για άνοιγμα. Από την πλευρά του Μαξίμου έχει ήδη καταρτιστεί ένα προσχέδιο του «οδικού χάρτη» επιστροφής στην κανονικότητα, κυρίως για πολιτικούς λόγους, αφού η λαϊκή δυσαρέσκεια χτυπά «κόκκινο».

Όσον αφορά τα σχολεία, η πλειονότητα των ειδικών φαίνεται να μην επιθυμεί το ταυτόχρονο άνοιγμά τους μαζί με το λιανεμπόριο. Πολύ πιθανή θεωρείται η παύση απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όσο για την εστίαση, δεν φαίνεται να μπαίνει ακόμα στο τραπέζι της συζήτησης.

Silver alert: Αγνοείται… ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ούτε χθες εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ούτε χθες, που ήταν μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με 4.340 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Ούτε χθες δεν εμφανίστηκε ο κ. Τσιόδρας, που άλλοι 72 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό, από την αρχή της πανδημίας να φτάνει στους 8.017. Αυτή η ανακοίνωση έγινε με μια απρόσωπη δημοσίευση ενός δελτίου από τον ΕΟΔΥ. Και η απορία όλων είναι η απουσία και η σιωπή του σε όσα συμβαίνουν με τη διαχείριση της πανδημίας και στους σχεδιασμούς που αφήνει η κυβέρνηση να διαρρεύσουν για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του κ. Τσιόδρα περιορίζονται στο οπτικό πεδίο του πρωθυπουργού και του κ. Κικίλια, και είναι μόνο φωτογραφικές. Ο καθηγητής, που δεν περνούσε 24ωρο να μην ενημερώσει για την εξέλιξη της πανδημίας, αγνοείται. Σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του, στα δελτία των 18.00, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αναλαμβάνει την καθημερινή ενημέρωση ο κ. Μαγιορκίνης και αυτός θα βγαίνει στις οθόνες μας όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, ασθενείς με Covid-19 βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση έχει αρχίσει τους σχεδιασμούς της για άνοιγμα του τουρισμού (ήδη οι πρώτοι τουρίστες βρίσκονται στην Ελλάδα) και για σταδιακό άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων. Ο κ. Τσίοδρας συμφωνεί ή διαφωνεί; Πότε θα εμφανιστεί;

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα