Ανακλήθηκε η αστυνομική φρουρά του Μένιου Φουρθιώτη

Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη μετά τον σάλο ενώ ο παρουσιαστής μήνυσε Πολάκη, Βαξεβάνη και 20 συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο σάλος που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την πολυμελή αστυνομική συνοδεία και το θωρακισμένο πολυτελές όχημα που είχαν διατεθεί στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη κινητοποίησαν την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Έτσι, έπειτα από τα δημοσιεύματα και τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβίβασε χθες αίτημα προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η διάθεση δύναμης και μέσων της Αστυνομίας στον τηλεπαρουσιαστή και διαπιστευμένο αστυνομικό συντάκτη Μαίνανδρο – Γιώργο Φουρθιώτη.

Στη συνέχεια, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε η αρμόδια επιτροπή και αποφάσισε την πλήρη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που είχαν διατεθεί. Μάλιστα, η εντολή ήταν άμεσα εκτελεστέα και ήδη ενημερώθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία Διεύθυνσης Επισήμων τόσο ο παρουσιαστής όσο και οι αστυνομικοί.

Επίσης, διαβιβάστηκε σχετικό έγγραφο προς τη Διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για ανάκληση των περιπολιών και της επιτήρησης της οικίας του παρουσιαστή και του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon του Φίλιπου Βρυώνη με τον οποίο συνεργάζεται.

Στο μεταξύ, σε σίριαλ με πολλά επεισόδια έχει εξελιχθεί η «βροχή» μηνύσεων που υποβάλλει ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης σε βάρος όσων αναφέρονται δημόσια στο όνομά του, ασκώντας κριτική που ξεκίνησε με αφορμή το θέμα της αστυνομικής φύλαξης που του έχει διατεθεί. Μετά τους δημοσιογράφους της «Espresso», που ζητούσε την αυτόφωρη σύλληψή τους, ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου άνοιξε μέτωπο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη για μια αιχμηρή ανάρτησή του.

Ο πρώην υπουργός προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν δημόσιο χρήμα, μέσω του προγράμματος «Συν-Εργασία» το οποίο χορηγείται από την Ε.Ε. προκειμένου να στηρίζονται οι μισθοί των εργαζομένων λόγω της πανδημίας.

Επίσης, ο βουλευτής επέκτεινε την καταγγελία του θίγοντας και ζητήματα ασφαλιστικών εισφορών. Λίγες ώρες μετά, ο Παύλος Πολάκης έκανε γνωστό με ανάρτησή του ότι ο παρουσιαστής υπέβαλε σε βάρος του μήνυση με την οποία ζητούσε την αυτόφωρη σύλληψή του.

Και δεν ήταν η μοναδική μήνυση που υποβλήθηκε από τον Μένιο Φουρθιώτη. Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έκανε επίσης γνωστό μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι καταζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο ίδιος παρουσιαστής.

Αφορμή για αυτό στάθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό, που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με πρωταγωνιστές τον παρουσιαστή και τον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Documento» που εκδίδει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος φωτογράφισε τον Μένιο Φουρθιώτη συνοδευόμενο από τους αστυνομικούς της συνοδείας του και τα δύο θωρακισμένα οχήματα με τα οποία μετακινείται.

Εκείνοι αντέδρασαν και, αφού του ζήτησαν να διαγράψει τις φωτογραφίες, ο Μένιος Φουρθιώτης υπέβαλε μήνυση σε βάρος του. Μάλιστα, δικηγόρος ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ να υπογράψει έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες!

Το τσουνάμι μηνύσεων δεν σταμάτησε εκεί… Ο παρουσιαστής μήνυσε και 20 (!) συνδικαλιστές αστυνομικούς, οι οποίοι αποκάλυψαν επίσημα έγγραφα για την ισχυρή φρουρά και το θωρακισμένο όχημα που του έχουν διατεθεί, και άφησαν αιχμές κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάσταση ξεφεύγει και το γαϊτανάκι των μηνύσεων συνεχίζεται, παρά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, που τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να απειλούνται δημοσιογράφοι με αυτόφωρα και συλλήψεις για όσα γράφουν. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τη «βιομηχανία» μηνύσεων, βάζοντας στην ουσία «πλάτη» με την απραξία της.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα