«Έφυγε» μια μεγάλη κυρία της δημοσιογραφίας, η Έννυ Μαγιάση

Αύριο η κηδεία της ρεπόρτερ που υπηρέτησε την εγκυρότητα

Θλίψη έχει σκορπίσει στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Έννυς – Αννας Μαγιάση, της κορυφαίας ίσως δημοσιογράφου του δικαστικού ρεπορτάζ. Η παλαίμαχη ρεπόρτερ άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια. Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο στις 10.30 π.μ. στο Κοιμητήριο Βύρωνα σε στενό κύκλο.

Η Έννυ Μαγιάση ξεχώρισε όχι μόνο για την επαγγελματική επάρκεια αλλά και για το ήθος της. Κάλυψε εμβληματικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, όπως τη δίκη Κοσκωτά, και άλλες μεγάλες υποθέσεις, δίνοντας το δικό της στίγμα. Ήταν πρότυπο εγκυρότητας, ακρίβειας και ευπρέπειας.

Παρότι χειρίστηκε «βαριές» και πολύπλοκες υποθέσεις, έγινε αγαπητή στο κοινό επειδή είχε την ικανότητα να εκλαϊκεύει τα δικαστικά θέματα, εστιάζοντας πάντα στην ουσία.

Η Έννυ Μαγιάση σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στην Ελβετία καθώς και δημοσιογραφία σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1979 ως ρεπόρτερ στην ΥΕΝΕΔ, συνέχισε στην εφημερίδα «Βραδυνή» ως υπεύθυνη του δικαστικού ρεπορτάζ και παρέμεινε στη θέση αυτή ως το 1989, όταν η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της.

Τότε πήγε στο Mega, όπου εργάστηκε ως το 2001. Εκεί έγραψε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της. Στη συνέχεια και ως τη συνταξιοδότησή της κάλυπτε το δικαστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ενώ παρουσίαζε και δικαστικές εκπομπές σε μικρότερα κανάλια, χωρίς να υποβαθμίσει την ποιότητα της δουλειάς της. Οι συνάδελφοί της δημοσιογράφοι την τίμησαν με την ψήφο τους κατ’ επανάληψη και την αγκάλιασαν με την εμπιστοσύνη τους.

«Η Έννυ Μαγιάση στην ενεργό επαγγελματική της δράση υπήρξε μία έμπειρη και καταξιωμένη δικαστική ρεπόρτερ, που εργάστηκε για πολλά χρόνια με επαγγελματικότητα και δυναμισμό, αφήνοντας το δικό της στίγμα στον χώρο. Διακρίθηκε για το ήθος της, τη συναδελφικότητά της και την εντιμότητά της, ιδιότητες που την ανέδειξαν στη συνείδηση των συναδέλφων, οι οποίοι την εξέλεξαν δύο φορές ως β’ αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με μεγάλο αριθμό ψήφων» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα