Επεκτείνεται ο εμβολιασμός σε μικρότερες ηλικίες! Νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης

Από 21 Απριλίου οι εκπαιδευτικοί και οι 55 – 59 ετών, από 24 Απριλίου οι πολίτες 50-54 ετών

Αύριο αναμένεται να καταφθάσουν στη χώρα μας οι πρώτες 33.600 δόσεις από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, χορηγείται σε μία δόση και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου. H Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει συνολικά 55.000.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου, με την Ελλάδα να παραλαμβάνει 1.300.000 από τις δόσεις αυτές (εκτενέστερο ρεπορτάζ στη σελ. 25).

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Μάριος Θεμιστοκλέους, από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα θα ανοίξουν σταδιακά οι αιτήσεις για τις ομάδες πολιτών με νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι εκπαιδευτικοί και οι ηλικίας από 55 έως 59 ετών, ενώ τέλος, στις 24 Απριλίου οι πολίτες ηλικίας 50 έως 54 ετών. «Αν πάνε όλα βάσει σχεδίου, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν κι άλλες, ώστε τον Ιούνιο να εμβολιάζουμε και νεότερους συμπολίτες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, επισήμανε πως υπερτερεί σημαντικά έναντι των κινδύνων για τα θρομβωτικά επεισόδια και συνέστησε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός στους άνω των 30 στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα