Αττικόν: 1.000 χειρουργεία λιγότερα στον έναν χρόνο πανδημίας

Εγκληματική είναι η αδιαφορία που δείχνει η κυβέρνηση για την υγεία των πολιτών στρέφοντας την προσοχή της μόνο στη διαχείριση της πανδημίας.

Τους λανθασμένους χειρισμούς και στο κομμάτι των υπόλοιπων νοσημάτων αποδεικνύουν όσα φέρνει στο φως η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) για το Νοσοκομείο Αττικόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον έναν χρόνο της πανδημίας στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα έγιναν 1.000 χειρουργικές επεμβάσεις λιγότερες γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει το σύστημα υγείας σε σύστημα μιας νόσου, κλείνοντας χειρουργεία και μεταφέροντας το προσωπικό!

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, από την 1η Απριλίου του 2019 έως τις 31 Μαρτίου 2020 έγιναν συνολικά 2.906 τακτικά χειρουργεία. Όμως, από την 1η Απριλίου του 2020 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, δηλαδή μέσα στον έναν χρόνο της πανδημίας, τα χειρουργεία «έπεσαν» στα 2005!

Ο προβληματισμός που προκύπτει για την υγεία των πολιτών που δεν χειρουργήθηκαν είναι μεγάλος. Άραγε, περιμένουν υποφέροντας, διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους γιατί έχει εξελιχθεί η νόσος τους σε σοβαρότερη μορφή ή στράφηκαν στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας αδρά για να σωθούν;

Την ίδια στιγμή, ενώ πριν από την πανδημία το προσωπικό που απασχολούνταν στα χειρουργεία έφτανε τα 100 άτομα, μειώθηκε στο μισό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί ένας σημαντικός αριθμός ατόμων μεταφέρθηκε ή διορίστηκε σε άλλες κλινικές. Αντ’ αυτού θα μπορούσαν να προσληφθούν από την κυβέρνηση 50 ιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, οι οποίοι όταν τελείωνε η πανδημία θα έλυναν το πρόβλημα της υποστελέχωσης που ταλανίζει το νοσοκομείο.

Η ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση μέσα στην πανδημία να μειώσει το ποσοστό των χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία μόλις στο 80% «είτε για να μετατρέψει αίθουσες χειρουργείου σε πρόχειρες μονάδες ΜΕΘ (κάτι τέτοιο στο Αττικό δεν έγινε) είτε για να μεταφέρει το προσωπικό του χειρουργείου σε άλλες κλινικές (έγινε και με το παραπάνω). Αυτό, βέβαια, δεν το παραδέχτηκε ποτέ, γιατί αν το έκανε θα ήταν έωλο το παραμύθι των προσλήψεων και των κρεβατιών ΜΕΘ που δήθεν πολλαπλασίασε και τα οποία υπάρχουν μόνο στη φαντασία των κυβερνώντων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα