Καλοκαιρινές θερμοκρασίες από τη Μεγάλη Παρασκευή

Με καύσωνα και μικρό καλοκαιράκι θα υποδεχτούν το Πάσχα οι Έλληνες, αφού ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να είναι υπέροχος, με θερμοκρασίες ιδανικές ακόμα και για παραλία. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά η μέγιστη θερμοκρασία θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές! Ενδεικτικά, στην Αθήνα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες 30 έως 32 βαθμούς, στην Πάτρα 32 έως 36 βαθμούς και στο Ηράκλειο 35 έως 38 βαθμούς!

Αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια, που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ κάποια φαινόμενα, τα οποία αναμένονται κυρίως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. Ανάλογες είναι και οι προβλέψεις που έκανε ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης, που γράφει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τον καιρό που θα επικρατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Με τον καιρό να εναρμονίζεται αργά και σταθερά με το ημερολόγιο, που δείχνει πλέον προχωρημένη άνοιξη αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, που θα μας οδηγήσουν στην Ανάσταση του Θεανθρώπου και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία. Τις επόμενες πέντε με εφτά ημέρες η θερμοκρασία σιγά σιγά θα θυμίζει καλοκαίρι, μια και αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Κατά τ’ άλλα, κάποιες αραιές συννεφιές που ίσως στην πορεία τους αφήσουν ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια – κεντρικά τμήματα δεν θα προβληματίσουν, ενώ και οι άνεμοι, οι οποίοι θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, δεν θα δημιουργούν προβλήματα. Καλό Πάσχα με υγεία, φίλες και φίλοι μου!».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα