Τίτλοι τέλους για τη θρυλική εκπομπή «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» έπειτα από 17 χρόνια

«Eλληνες απανταχού, νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το “Στην υγειά μας, ρε παιδιά” να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!» γράφει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Οριστικό τέλος για την ιστορική μουσική εκπομπή «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», που έδωσε μεγάλη χαρά στους Ελληνες τόσο στην πατρίδα όσο και την ομογένεια με τα όμορφα γλέντια της αλλά και τα σπουδαία μουσικά της αφιερώματα. Παρακαταθήκη και μουσικό αρχείο για τις επόμενες γενιές, καλή ελληνική τηλεόραση, στολίδι και κόσμημα στην ψυχαγωγία!

O Σπύρος Παπαδόπουλος έριξε την αυλαία της δημοφιλούς εκπομπής ύστερα από 17 χρόνια, με μια ανακοίνωση στο Instagram ως σωστός οικοδεσπότης που κέρασε κιλά κρασιού και πέταξε τόνους από γαρίφαλα σε φιδίσια κορμιά που λικνίζονταν λάγνα.

Ο ανταγωνισμός

Οι χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης είχαν φέρει «κοιλιά» και μια κούραση στο εξαιρετικό μουσικό τηλεοπτικό προϊόν που επλήγη και από την πανδημία του Covid-19, αφού δεν μπορούσαν να εμφανιστούν χορευτές και πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες. Οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν ότι η θρυλική εκπομπή θα κατεβάσει για πάντα την αυλαία της, καθώς ο ανταγωνισμός ειδικά το τελευταίο διάστημα με το φαντασμαγορικό σόου του Νίκου Κοκλώνη «Just the 2 of us» στο Οpen ήταν ανελέητος και καθοριστικός.

Για την τηλεοπτική ιστορία, το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι από το 2017, ενώ πριν μεταδιδόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV και παλιότερα, από το 2004 έως το 2013, από την ΕΡΤ. Η πρώτη εκπομπή προβλήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2004 στη NEΤ και ήταν αφιερωμένη στον στιχουργό Μάνο Ελευθερίου και η δεύτερη στις 30 Οκτωβρίου 2004, αλλά αυτήν τη φορά ήταν αφιερωμένη στο λαϊκό τραγούδι.

Ωστόσο στις 8 Ιουνίου 2013, τρεις μέρες πριν από το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, προβλήθηκε η τελευταία εκπομπή στην τότε ΝΕΤ. Στις 12 Οκτωβρίου 2013 όμως η εκπομπή έκανε πρεμιέρα από τη συχνότητα του Alpha με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στο όνομα των τίτλων της προστέθηκε και η φράση «ρε παιδιά». Η τελευταία εκπομπή προβλήθηκε στις 17 Ιουνίου 2017.

Και οι μετεγγραφές συνεχίστηκαν. Στις 17 Σεπτεμβρίου η εκπομπή μετακόμισε στη συχνότητα της τηλεόρασης του Σκάι και από τότε προβάλλεται ανελλιπώς κάθε Σάββατο, όπου σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου και οι ηθοποιοί του ελληνικού θέαματος έχουν φιλοξενηθεί από την παραγωγή.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα και τα… απωθημένα του Σπύρου Παπαδόπουλου

Το κείμενο που έγραψε στο Instgram του ο Σπύρος Παπαδόπουλος για το φινάλε της εκπομπής «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» είναι πράγματι συγκινητικό.

«Ηταν καλοκαίρι του 2004, όταν με φώναξε η Βίκυ Λάσκαρη -τηλεοπτική παραγωγός- και μου πρότεινε μια τρίωρη ψυχαγωγική εκπομπή στην ΕΡΤ. Της είπα ότι αν έκανα κάτι θα ήταν για το ελληνικό τραγούδι, που γνωρίζω και αγαπώ. Και έτσι ξεκινήσαμε με πρώτο αφιέρωμα στον αγαπημένο Μάνο Ελευθερίου.

Σαν χτες μου φαίνεται. Πέρασαν όμως 17 χρόνια! Και νιώθω ότι αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μάς ταξίδεψε -και πού δεν μας πήγε!- ήρθε η ώρα να… δέσει! Γιατί όσο καλό κι ανθεκτικό να είναι ένα σκαρί, στο τέλος πάντα η θάλασσα νικάει! Με λίγα λόγια, αγαπημένοι μου Ελληνες απανταχού, νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το “Στην υγειά μας, ρε παιδιά” να περάσει στην Ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!

Ευχαριστώ από καρδιάς όοολους τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους προσκεκλημένους, τους τεχνικούς, τους συνεργάτες, που μαζί φτιάξαμε τόσα ωραία πράγματα, και βέβαια ένα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην αγαπημένη μου Βίκυ! Ταύτα και μένω, διότι δεν μπορώ τους αποχωρισμούς! Δεν θα χαθούμε!

ΥΓ.: Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους… τη Χαρούλα Αλεξίου, τους Active Member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη!»

Αυτή η επισήμανση για τα αφιερώματα που δεν έγιναν μάλλον πονάει τον Σπύρο Παπαδόπουλο, αν και αυτοί που δεν πήγαν στην εκπομπή του ίσως γίνουν η αφορμή για ένα σπέσιαλ «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» μ’ εκείνους τους ελάχιστους που δεν αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα