Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος εξαιτίας του AstraZeneca

Σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα, ο οποίος είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca 11 ημέρες πριν από την πρώτη. Πλέον, ο 35χρονος νοσηλεύεται στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, η δεύτερη θρόμβωση συνέβη στις καρωτίδες και υποβλήθηκε εκ νέου σε επέμβαση.

Ο 35χρονος, ενώ υποβαλλόταν σε εξετάσεις μετά το πρώτο περιστατικό θρόμβωσης, εμφάνισε συμπτώματα που ανησύχησαν τους γιατρούς. Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για νέα θρόμβωση, με αποτέλεσμα να σημάνει ξανά συναγερμός. Ο άνδρας υπεβλήθη ξανά σε χειρουργείο το Σάββατο, ενώ, όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, η θρόμβωση σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. «Τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων αίματος (Platelet Factor 4 ή PF4), που είχαν σταλεί στην Αθήνα, επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας για συσχέτιση της εμφάνισης θρομβώσεων με το εμβόλιο». Παράλληλα, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «ιδιαίτερα σπάνιο», καθώς συνέβη σε άνδρα -ενώ διεθνώς έχουν καταγραφεί θρομβώσεις κυρίως σε γυναίκες-, ενώ αφορά εμφάνιση «θρόμβωσης στο αρτηριακό και όχι στο φλεβικό σκέλος, φαινόμενο ιδιαίτερα σπάνιο».

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι η δεύτερη θρόμβωση βρέθηκε κατά την εξέταση από γιατρό και αποφάσισαν «για προληπτικούς λόγους να υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεσή της», καθώς ο 35χρονος «δεν είχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα». Οπως αποκάλυψε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, ο 35χρονος Αλέξανδρος είναι καλά στην υγεία του. Υπενθυμίζεται πως, όταν εμφανίστηκε η πρώτη θρόμβωση, υπήρχε κίνδυνος να κόψουν το πόδι του 35χρονου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πατέρας του 35χρονου ανέφερε πως «σήμερα είναι καλά, χθες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του παρά το πόδι. Μας είχαν πει “πάμε για ακρωτηριασμό”»!

Επίσης, προσέθεσε πως δεν είχε ποτέ προβλήματα υγείας ή φυσικής κατάστασης. «Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό» σημείωσε, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια. «Είμαστε ψύχραιμοι. Προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια» είπε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα