Ρεσιτάλ κυνισμού από τον καθηγητή Βασιλακόπουλο! Δεν δίστασε να ειρωνευτεί ακροάτρια στον «αέρα»

«Τι φοβάται μια 80χρονη για να εμβολιαστεί; Δεν υπάρχει ρίσκο για μια 80χρονη»

Πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή για έναν γιατρό; Και μάλιστα για έναν καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών;

Κανονικά θα έπρεπε να έχει μεγάλη… Και να μη μπαίνει στο ζύγι. Όσοι έδωσαν τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη δεν θα έπρεπε να μετρούν την ανθρώπινη ζωή ανάλογα με τα χρόνια, δηλαδή δεν θα τους επιτρεπόταν να υπαινιχθούν ότι η ζωή ενός 30χρονου αξίζει περισσότερο από εκείνη μιας 80χρονης που… δεν έχει και τόσο μέλλον.

Κι όμως, κάποιοι επιστήμονες που έχουν κάνει πολυετείς σπουδές στην Ιατρική, μαζεύοντας πτυχία και τίτλους, και μετέχουν στις αρμόδιες επιτροπες για τον covid αποφασίζοντας για όλους τους Έλληνες, μοιάζουν (από αστοχία;) να υποτιμούν την ανθρώπινη ζωή, έστω και αν αγωνίζονται καθημερινά για αυτήν στο πλαίσιο του λειτουργήματός τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που διαρκώς τρομοκρατεί από τηλεοράσεως και μαλώνει τους πολίτες σαν δασκαλάκος παλαιάς κοπής.

Χθες, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, από τα χείλη του κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα ακούστηκαν οι πλέον προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βασιλακόπουλος κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση μιας 80χρονης ακροάτριας σχετικά με το αν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι. Η απάντηση του κ. Βασιλακόπουλου άφησε άφωνους τους πάντες:
«Η ακροάτριά σας τι φοβάται; Τις πολύ μακροχρόνιες συνέπειες του εμβολίου; Τι θα συμβεί μετά από 30 χρόνια; Μετά από 30 χρόνια πιθανόν δεν θα συμβεί τίποτα στην ίδια. Το ρίσκο να εμβολιαστεί μια κυρία 80 ετών ποιο είναι; Δεν υπάρχει ρίσκο, δεν υφίσταται».

Χωρίς καμία ντροπή και με περίσσιο θράσος, ο κ. Βασιλακόπουλος περίπου… έστειλε στον τάφο την 80χρονη ακροάτρια υπονοώντας ότι δεν έχει μέλλον μπροστά της για να ανησυχεί.

Ολοκληρώνοντας το παραλήρημά του, ο καθηγητής προσέθεσε ότι σε περίπτωση που ένα άτομο 80 ετών κολλήσει κορονοϊό «θα συμβεί άμεσα κάτι», υπονοώντας με ψυχρότητα που προκαλεί αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει από την ασθένεια κάποιος σε αυτή την ηλικία!

Συνέχισε όμως και με άλλες ακρότητες. «Όσοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο να πάνε στον ψυχολόγο» υποστήριξε προσβλητικά, δίχως ίχνος ενσυναίσθησης για τους πολίτες που ανησυχούν ή είναι δύσπιτοι. Και σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε το εξής απίστευτο και άκρως αντιεπιστημονικό (που πλαγίως δίνει τροφή και στους αρνητές) παρότι το κάλυψε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν λάθος να αλλάξει το DNA κάποιων συμπολιτών μας… Πλάκα κάνω». Δηλαδή να αλλάξει το DNA ποιων; Όσων δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του ή των απείθαρχων; Ευτυχώς που διεκρίνησε ότι έκανε… πλάκα, αλλιώς θα επρόκειτο για μνημείο φασισμού! Όλα τα παραπάνω όμως επιβεβαιώνουν το φαινόμενο που ζούμε εδώ και καιρό. Γιατροί και μέλη της κρατικής επιτροπής του covid, αντί να καθησυχάζουν και να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες, κάνουν μαθήματα αφ’ υψηλού, προσβάλλοντας κοινωνικές ομάδες και πολίτες που είναι επιφυλακτικοί. Ο ρόλος τους είναι να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες, όχι να καταδικάζουν και να κρίνουν δημοσίως όσους ζητούν περισσότερα δεδομένα και στοιχεία για να πειστούν. Κυρίως να σεβαστούν ακόμα και τον τελευταίο Ελληνα. Δεν είναι ούτε Θεοί ούτε δικαστές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα