Καμπανάκι για τους ελέγχους που γίνονται στους τουρίστες

Ο πνευμονολόγος Νίκος Καπραβέλος τονίζει ότι ο Ρώσος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ είχε συμπτώματα κορονοϊού που ουδείς είδε

Σήμα κινδύνου για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχονται οι τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα εξέπεμψε χθες ο πνευμονολόγος και διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, αποκαλύπτοντας ότι ο Ρώσος τουρίστας που παραμένει διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ πέρασε τα σύνορα χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι είχε συμπτώματα κορονοϊού.

«Ο Ρώσος τουρίστας είχε δύσπνοια και πυρετό, συμπτώματα του κορονοϊού που δεν εκτιμήθηκαν. Διέλαθε της προσοχής των αρμοδίων!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, αναγκάζοντας -έστω και καθυστερημένα- τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει έρευνα για την υπόθεση.

Από την αποκάλυψη αυτή προκύπτει ότι ο Ρώσος ούτε καν θερμομετρήθηκε κατά την είσοδό του στη χώρα, αλλά πέρασε μόνο με την επίδειξη του αρνητικού μοριακού τεστ και δεν εκτιμήθηκε η κατάσταση της υγείας του. Πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες γεννά και το μοριακό τεστ που επέδειξε.

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι στις 26 Μαΐου βγήκε αρνητικό το μοριακό τεστ που έκανε και τρεις ημέρες μετά -στις 29- να έχει αυτά τα συμπτώματα… Είναι πολύ περίεργο και θα πρέπει να ερευνηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εξεταστεί αν το τεστ ήταν πλαστό.

Στο μεταξύ, νωρίτερα χθες η TUI Αγγλίας έδωσε ένα ακόμα «χτύπημα» στον ελληνικό τουρισμό και σε όσους επιμένουν να θριαμβολογούν για την πορεία της χώρας στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, κάνοντας γνωστό πως ακυρώνονται ως τις 26 Ιουνίου όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις με προορισμό την Κρήτη! Η εξέλιξη αυτή συνιστά νέο πλήγμα για τον τουρισμό του νησιού που επιχειρεί να ορθοποδήσει εν μέσω πανδημίας, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου «Φιλοξενία» Γιώργος Χριστοδουλάκης. Οι δύο περιπτώσεις έρχονται να αποδείξουν πως τα κενά στο σύστημα ελέγχου των συνόρων είναι ακόμα μεγάλα, αλλά και πως στα μάτια των «έξω» η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη ως σήμερα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα