Υπόθεση Κορφιάτη: Ενταλμα σύλληψης και για τον εφοπλιστή

Ραγδαίες εξελίξεις στη διαλεύκανση της δολοφονίας της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία πριν από έναν χρόνο

Έναν χρόνο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της 37χρονης συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος κι αυτός έπεσε νεκρός από καταιγισμό πυρών τον περασμένο Μάιο, το αιματοβαμμένο κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται. Οι Αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις για τη δολοφονία της άτυχης ξενοδόχου, μεταξύ των οποίων και του «φουσκωτού» σωματοφύλακα γόνου πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι, επίσης, ένας απότακτος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Ζακύνθου και έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για τη ληστεία «μαμούθ» με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του δημάρχου του νησιού Νικήτα Αρετάκη, καθώς και ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε τους εκτελεστές στο νησί.

Οι τρεις από τους έξι συνολικά συλληφθέντες έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής προχθές το βράδυ, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ζακύνθου. Μέσα στη νύχτα μεταφέρθηκαν με διαδικασίες-εξπρές με ταχύπλοο σκάφος από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη και από εκεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η επιχείρηση συνεχίστηκε και χθες το πρωί σε άλλες περιοχές, όπου οι Αρχές συνέλαβαν ακόμη δύο άτομα στην Αττική και ένα στον Πύργο. Σε βάρος τους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι εμπλέκονται στη δολοφονία της 37χρονης ξενοδόχου.

Όλοι οι συλληφθέντες πρόκειται να εξεταστούν και στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του 54χρονου Ντίμη Κορφιάτη στο κέντρο της Ζακύνθου, στις αρχές Μαΐου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Η μήνυση που είχε υποβάλει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου ο ίδιος ο επιχειρηματίας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της 37χρονης συζύγου του τον περασμένο Ιούνιο (σ.σ.: σε εκείνη την ενέδρα ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά) φαίνεται πως ήταν και εκείνη που «έκαψε» τους συλληφθέντες, βάζοντάς τους από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των υπόπτων. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος επιχειρηματίας είχε ξεδιπλώσει τη δράση του υποκόσμου στο όμορφο νησί του Ιονίου και είχε κατονομάσει συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία θεωρούσε ότι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος είχε κατονομάσει ως εκτελεστή της συζύγου του τον «μπράβο» της ασφάλειας του πασίγνωστου εφοπλιστή, ο οποίος διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό. Ο εφοπλιστής φέρεται ότι είχε παραχωρήσει το φουσκωτό σκάφος του στον σωματοφύλακά του, ο οποίος το χρησιμοποίησε για τη διαφυγή των εκτελεστών μετά τη δολοφονική επίθεση. Για τον λόγο αυτό αργά χθες το απόγευμα εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν. Ως βασικό συνεργό του σωματοφύλακα, ο Κορφιάτης είχε καταγγείλει έναν συντοπίτη του, ο αδελφός του οποίου ήταν bodybuilder και είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017, από έναν συγχωριανό του που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του bodybuilder είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον φίλο και κουμπάρο του, έξω από το βενζινάδικο του οποίου έγινε η δολοφονία, σε κεντρικό δρόμο του νησιού. Και οι δύο ήταν φίλοι του Ντίμη Κορφιάτη, στον οποίο οι «αντίπαλοί» του… χρέωναν ότι τους ώθησε ψυχολογικά στο έγκλημα.

Στον βασικό κατηγορούμενο είχε επιβληθεί πρωτόδικα κάθειρξη 16 ετών, ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή έπεσε στα επτά χρόνια, καθώς οι εφέτες έκριναν ότι βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και ότι προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών. Να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του ’90 ο πατέρας του bodybuilder είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορουμένου, ο οποίος πριν από λίγο διάστημα απέκτησε ξανά την ελευθερία του.

Με αφορμή την τελευταία εξέλιξη ο θείος του Ντίμη Κορφιάτη, Στέφανος Στρούζας, ανέφερε σε δηλώσεις του: »Στο μυαλό μου υπάρχουν διάφορα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ο,τι και να πω είναι πρόωρο.

Αυτή την ώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μιλάμε για μια δικαίωση για τη ζωή αυτής της γυναίκας που δεν έφταιγε σε τίποτα. Ηταν άδικος ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή για εκείνη και τα παιδιά της. Υποψιάζομαι κάποια ονόματα που ίσως να βρίσκονται πίσω από την ιστορία αυτή, αλλά μέχρι εκεί. Η Αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, αλλά αν όλα αυτά είχαν γίνει έναν μήνα νωρίτερα, θα ήταν διαφορετικά όλα» επισήμανε ο κ. Στρούζας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα