Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Εφραίμ

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί από το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ούτως ή άλλως επιβαρυμένη υγεία του επιδεινώθηκε από λοιμώξεις της Εντατικής και οι θεράποντες γιατροί με επικεφαλής την κυρία Κοτανίδου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ο ηγούμενος Εφραίμ βρίσκεται για 14ο συνεχόμενο 24ωρο διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 28 Μαΐου σε πτέρυγα Covid για προληπτικούς λόγους, αφού είχε συμπτώματα κορονοϊού, προκειμένου να μην έχει επιπλοκές λόγω των υποκείμενων νοσημάτων του.

Ο 64χρονος γέροντας έχει σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα. Δύο μέρες μετά, στις 30 Μαΐου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στις 4 Ιουνίου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε ο οργανισμός του.

Οι πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα