Έγκλημα Γλυκά Νερά: Πώς περιγράφει ο δολοφόνος της Καρολάιν τη στιγμή του φόνου και τις πρώτες ενέργειες στο απολογητικό του υπόμνημα

«Το πρώτο πράγμα που έκανα μετά ήταν να σκοτώσω τη Ρόξι»

Το γεμάτο κενά, ασάφειες και αντιφάσεις απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκάλεσε καταιγισμό ερωτήσεων τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον εισαγγελέα Προφυλακίσεων, οι οποίοι, προφανώς, απ’ όσα άκουσαν να λέει ο κατηγορούμενος, φάνηκαν πεπεισμένοι ότι έλεγε ψέματα. Είδαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν άνθρωπο να παραδέχεται κυνικά ενώπιόν τους ότι το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μόλις σκότωσε τη γυναίκα του ήταν να αφαιρέσει μια ακόμα ζωή, αυτήν της Ρόξι, του σκυλιού της οικογένειας.

Ο 32χρονος πιλότος ισχυρίζεται στην αρχή του υπομνήματός του ότι έχει μετανιώσει. «Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσα» αναφέρει.

Όμως, η ουσία για τους δικαστικούς λειτουργούς δεν ήταν πώς ήθελε να παρουσιάσει ότι αισθάνεται τώρα με τις χειροπέδες στα χέρια, αλλά τι έκανε τις κρίσιμες στιγμές του φόνου και αμέσως μετά. Ο πιλότος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τη στιγμή του εγκλήματος.
Υποστήριξε ότι είχε το ένα χέρι του στην πλάτη της Καρολάιν και το άλλο κάτω από το μαξιλάρι της, αρνούμενος ότι έπιασε το κεφάλι της κοπέλας. Φέρεται ότι παραδέχτηκε πως, ακόμα και όταν οι αντιστάσεις της συζύγου του άρχισαν να μειώνονται, εκείνος δεν σταμάτησε να την πιέζει. Μάλιστα, φέρεται ότι είπε ψυχρά πως, όταν η καρδιά της σταμάτησε, εκείνος διαπίστωσε τον θάνατό της χωρίς να γυρίσει ανάσκελα το σώμα της για να δει αν είχε σφυγμούς.

Καμιά προσπάθεια

Το τραγικότερο όλων είναι ότι ο κατηγορούμενος φέρεται ότι παραδέχτηκε πως δεν έκανε καμιά προσπάθεια να επαναφέρει στη ζωή τη νεκρή σύζυγό του, να της κάνει μαλάξεις ή να της δώσει το φιλί της ζωής. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι σοκαρίστηκε, όμως οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για το πώς ένιωθε, αλλά για το ποια ήταν η πρώτη του κίνηση μετά τον φόνο της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, βάζοντας τα γεγονότα σε χρονολογική σειρά, ο κατηγορούμενος φέρεται πως είπε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μετά ήταν να σκοτώσει τη Ρόξι!

Η πρώτη αποβολή

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε τη γνωριμία του και τη σχέση του με την Καρολάιν: «Αποφασίσαμε να παντρευτούμε τον Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας, στην Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν από τον γάμο μας, και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε, η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς, στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης, η Caroline απέβαλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχισε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας…»

Αλλαγή συμπεριφοράς

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην αλλαγή, όπως ισχυρίζεται, της συμπεριφοράς της νεκρής συζύγου του λέγοντας: «Άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση, της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή, η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τις σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος, το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές Αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ότι ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Ετερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Δεν έπεισε

Το βάρος των στοιχείων, η σκηνοθεσία της ληστείας από σκληρούς κακοποιούς και η σκιά της προσποιητής συμπεριφοράς του κατηγορουμένου όλο αυτό το διάστημα, σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος στις καταιγιστικές ερωτήσεις ανακριτή και εισαγγελέα, είναι ξεκάθαρο ότι οδήγησαν τους δικαστικούς λειτουργούς στο συμπέρασμα ότι δεν άκουσαν την αλήθεια από τον κατηγορούμενο. Η προφυλάκιση του 32χρονου χαρτογραφήθηκε από το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, στο οποίο χαρακτηρίστηκε ένας άνθρωπος «χωρίς αναστολές».

«Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι… Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις Αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως, χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία» ισχυρίστηκε ο ίδιος στο υπόμνημά του.

Οι εικασίες πίσω από τη σπασμένη πόρτα

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποκαλύπτεται από μαρτυρίες που έρχονται στο φως, αναφορικά με τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν στο πλευρό του. Όπως φαίνεται, η φρικτή νύχτα της δολοφονίας στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 32χρονος έχασε την ψυχραιμία του!

Όσα αποκάλυψε ένας μαραγκός, στον οποίο είχε απευθυνθεί ο πιλότος για να του φτιάξει μια σπασμένη πόρτα, εγείρουν υποψίες ότι είχε υπάρξει και στο παρελθόν βίαιος απέναντι στην 20χρονη.

«Είχε επισκεφθεί τον Απρίλιο το μαγαζί μου. Μου είχε φέρει μια σπασμένη μεσόπορτα για να την επισκευάσω και να την κολλήσω. Ήταν μια λοξή πόρτα, που μπαίνει συνήθως σε μεζονέτες που έχουν κεραμίδια. Μπορεί να ήταν από μπάνιο, μπορεί από κρεβατοκάμαρα… Ήταν λευκή μεσόπορτα. Υπάρχει περίπτωση να ήταν και από σοφίτα» είπε αρχικά ο μαραγκός. Μάλιστα, όταν ρώτησε τον πιλότο πώς έσπασε, εκείνος υποστήριξε πως είχε κλειστεί από μέσα το παιδί του και δεν μπορούσε να ανοίξει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τη σπάσει για να μπει μέσα.

«Δεν ήξερα πόσο μεγάλο ήταν το παιδί του… Άγνωστος ήταν, ένας πελάτης με μια σπασμένη πόρτα για να τη φτιάξω. Μία φορά ήρθε με πολιτικά ρούχα και, όταν ήρθε να την πάρει, φορούσε τη στολή του πιλότου. Η πόρτα είχε σπάσει από κάποιον που είχε πάρει φόρα. Δεν ήταν από κλειδαρά, ούτε παραβιασμένη με λοστό. Οι μεντεσέδες είχαν σπάσει και από τη μεριά της κλειδαριάς – είχε σπάσει λόγω της κόντρας που είχε. Έκατσα, την κόλλησα και την έφτιαξα. Ήταν κύριος, σοβαρός και μου μίλαγε στον πληθυντικό» κατέληξε ο μαραγκός.

Στην πτέρυγα VIP, με Φουρθιώτη, Βλαστό, Μαζιώτη

Με «γείτονες» τους Μένιο Φουρθιώτη, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτη Βλαστό και Δημήτρη Κουτσολιούτσο περνά τα τελευταία 24ωρα στο κελί της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 32χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τον νέο… χώρο διαμονής του, ζήτησε από τις πρώτες ώρες της άφιξής του να εργαστεί. «Βάλτε με να δουλέψω για να περνάει η ώρα μου» φέρεται ότι δήλωσε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Μαζί του στο κελί είναι άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας υπόδικος πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος που είχε συλληφθεί για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές, ένας υπόδικος για λαθρεμπορία και άλλος ένας που είχε συλληφθεί πρόσφατα για ναρκωτικά.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι υπάλληλοι των φυλακών βλέπουν έναν άνθρωπο εντελώς ατάραχο και χωρίς την παραμικρή συναισθητική φόρτιση. Χθες το πρωί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προαυλίστηκε με τους υπόλοιπους κρατουμένους της ΣΤ΄ πτέρυγας και το απόγευμα ακολούθησε το προβλεπόμενο πρόγραμμα. Ο πιλότος μετήχθη προχθές από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με προορισμό τον Κορυδαλλό, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Λίγο προτού μπει στον χώρο των φυλακών, ο 32χρονος είχε στραμμένο το βλέμμα προς τον ουρανό, όπως και κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα. Ήταν λιγομίλητος όταν πέρασε από συνέντευξη, όπως είθισται με κάθε κατηγορούμενο που προφυλακίζεται, παρέλαβε τα κλινοσκεπάσματά του και οδηγήθηκε στη λεγόμενη VIP πτέρυγα. Πρόκειται για κελιά όπου κρατούνται σημαντικές εγκληματικές προσωπικότητες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, είναι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών, ενώ προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι δεν ζήτησε να δει κανέναν από τους συγγενείς του, αλλά ούτε και τον δικηγόρο του.

Διαμάχη για την επιμέλεια της Λυδίας

Μετά την κυνική ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, πως ο ίδιος σκότωσε τη σύζυγό του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και σκηνοθέτησε ληστεία σκοτώνοντας και το σκυλάκι της οικογένειας, τα βλέμματα στρέφονται στην επιμέλεια της άτυχης κόρης του ζευγαριού, που χρησιμοποιήθηκε από τον αδίστακτο πατέρα της.

Η μόλις ενός έτους Λυδία βρίσκεται με τους γονείς του 32χρονου πιλότου. Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης, αποκάλυψε, μιλώντας στο Open, ότι οι γονείς της Καρολάιν θα διεκδικήσουν την αποκλειστική επιμέλεια.

«Μου πήρε το παιδί, δεν θα μου πάρει και το εγγόνι, θα είναι η χαριστική βολή για μένα» φέρεται ότι είπε η τραγική μητέρα στον δικηγόρο της.

«Οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε επαφή, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί λύση. Θα ζητήσουμε αποκλειστικά την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Η Αλόννησος είναι ένα περιβάλλον που το παιδί μπορεί να μεγαλώσει μέχρι κάποια ηλικία. Αυτό θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον του παιδιού» ανέφερε ο κ. Χαρμάνης.

Ο δικηγόρος τόνισε ότι η κοινωνική υπηρεσία θα ερευνήσει πληροφορίες που θέλουν τους γονείς του 32χρονου να βλέπουν για πρώτη φορά το εγγόνι τους μετά τη δολοφονία της Καρολάιν. «Καταλαβαίνετε ότι το εγγόνι αυτό θα είναι μια παρηγοριά για εκείνους» είπε και πρόσθεσε: «Ο καιρός περνάει, το παιδί αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να ζητά απαντήσεις και τότε θα χρειαστούμε και τη βοήθεια ειδικών για να μπορέσει να ισορροπήσει ψυχικά».

Όπως είπε ο κ. Χαρμάνης, η μητέρα της δολοφονημένης είναι θετική στο να έχει η μικρή Λυδία κάποια επαφή και με τους άλλους παππούδες της. «Είναι ένας άνθρωπος φιλήσυχος και καλοκάγαθος η μητέρα της Καρολάιν, δεν θα αποκλείσει καμιά επικοινωνία με τους γονείς του δράστη».

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου έχει δηλώσει την πρόθεσή της να ζητήσει συνεπιμέλεια για τη μικρή Λυδία, ενώ ακόμη και ο καθ’ ομολογία δολοφόνος ζητά στο υπόμνημά του η επιμέλεια να ανατεθεί και στις δύο οικογένειες.

«Η συνεπιμέλεια πρακτικά δεν μπορεί να επιτευχθεί, διότι η μια οικογένεια ζει στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα και η άλλη στην Αλόννησο. Συνεπιμέλεια έχουμε όταν οι γονείς ζουν στην ίδια πόλη, προκειμένου να μοιράζεται με εύλογο τρόπο ο χρόνος του παιδιού, ώστε να μη γίνει βαλίτσα» κατέληξε ο κύριος Χαρμάνης και απέκλεισε το ενδεχόμενο η Λυδία να μπει σε ίδρυμα.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα