Τα ΕΛ.ΤΑ. προβάλλουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια και τρανσέξουαλ ως εμβληματικές μορφές της κοινωνίας

Οργισμένοι πολίτες κάνουν λόγο για πνευματική φτώχεια

Τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας ξεφτίλισαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που κυκλοφορούν εδώ και περίπου έναν μήνα γραμματόσημα που εικονίζουν φιγούρες με γκέι ζευγάρια και τρανσέξουαλ, στο όνομα της διαφορετικότητας.

Κάποτε τα γραμματόσημα με τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας κοσμούσαν ήρωες της Επανάστασης που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά, καθώς και προσωπικότητες που έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στα νεοελληνικά γράμματα, όπως ο Διονύσιος Σολωμός και ο Κωστής Παλαμάς. Όμως, φαίνεται πως σήμερα τα πρότυπα είναι εντελώς διαφορετικά… «Με τη δύναμη του γραμματοσήμου που, παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποδείξει ότι αποτελεί φορέα πολιτισμού και σπουδαίο μέσο διάδοσης σύγχρονων κοινωνικών μηνυμάτων, τα ΕΛ.ΤΑ. συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιθυμώντας να συμβάλουν στην ορατότητα της κοινότητας και στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη σελίδα των ΕΛ.ΤΑ. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα γιορτάζει τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλοτελιστών ντρεπόμαστε και να το συζητήσουμε. Την ώρα που το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έκριναν σκόπιμο να κυκλοφορήσουν γραμματόσημα που προσβάλλουν αξίες και αρχές και θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι επιθυμεί στην οικία του και δεν μας ενδιαφέρει. Τα γραμματόσημα, όμως, είναι επίσημο έγγραφο της χώρας που τα κυκλοφορεί.

Επίσης, υπάρχουν και ανήλικοι φιλοτελιστές. Αυτά είναι τα πρότυπα που θέλουμε να περάσουμε στη νεολαία της χώρας μας;» διερωτάται μιλώντας στη «δημοκρατία» ο Αθανάσιος Παυλίδης, ένας από τους παλαιότερους Ελληνες φιλοτελιστές.

Όπως αναφέρει, το αν έχουν προχωρήσει κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη σε παρόμοια κίνηση είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. «Άλλες χώρες έκαναν αίσχη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς; Η Ελλάδα έχει τον δικό της πολιτισμό κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο» επισήμανε. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των ΕΛ.ΤΑ. έχει προκαλέσει πλήθος οργισμένων αντιδράσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για πνευματική φτώχεια της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα από τον χώρο της επιστήμης και του αθλητισμού που διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο, κάνοντας τη χώρα μας γνωστή στα πέρατα του κόσμου. Αντί λοιπόν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να επιλέξουν κάποιο από αυτά τα πρόσωπα να απεικονίζεται στα γραμματόσημα, θεώρησαν καλύτερη ιδέα να τιμήσουν την ομοφυλοφιλία και τους τρανσέξουαλ. Σημεία των επικίνδυνων καιρών που διανύουμε…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα