«Ταφόπλακα» Μέρκελ στον ελληνικό τουρισμό

Το Βερολίνο προτείνει να απαγορευτεί η είσοδος στην Ε.Ε. όλων των Βρετανών, ακόμα και αυτών που έχουν εμβολιαστεί

Ταφόπλακα στον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία ρίχνει ξανά η Γερμανία, καθώς εν μέσω πανδημίας προτάσσει τα δικά της συμφέροντα σε βάρος άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, όπως έγραφαν χθες στην ηλεκτρονική τους έκδοση οι «Times» του Λονδίνου, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να απαγορευτεί η είσοδος ανεξαιρέτως όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άσχετα εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι κατά του νέου κορονοϊού!

Αιτία; Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, είναι η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα της Covid-19, που προκαλεί ανησυχία, ειδικά μετά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ότι πρόκειται για το στέλεχος του φονικού ιού το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει στη γηραιά ήπειρο ως τον Αύγουστο.

Όπως τόνιζαν οι «Times», η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί λοιπόν η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Η γερμανική -καταστροφική σε όλα τα επίπεδα- πρόταση, την οποία λέγεται ότι αναμένεται να στηρίξει και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, πρόκειται να αποτελέσει θέμα συζήτησης ανάμεσα σε ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την ίδια ώρα είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο -αλλά και απολύτως λογικό- να συναντήσει «τείχος αντίστασης» από την πλευρά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας. Από τις χώρες εκείνες δηλαδή που δοκιμάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιμάζονται οικονομικά στον τουρισμό τους και περίμεναν το φετινό καλοκαίρι για να «ρεφάρουν» τις ζημιές μέσω του τουρισμού – και ειδικά μέσω των Βρετανών τουριστών που κατά χιλιάδες επιλέγουν τις συγκεκριμένες χώρες για τις διακοπές τους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει η Ανγκελα Μέρκελ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα. Μια συνάντηση με φόντο βέβαια τις επικείμενες αποφάσεις του Λονδίνου. Οπως είναι γνωστό, η Βρετανία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό της προκειμένου να επιτρέπεται στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον Covid-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα