Όλη η κυβέρνηση «αδειάζει» τώρα τον Άδωνι για το lockdown και τη χρεοκοπία

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα περιορισμού. Μόνο με μοριακό ή rapid test οι μετακινήσεις στα νησιά

Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Άδωνις! Η ίδια η κυβέρνηση, αντί να επιλέξει τη σωστή ενημέρωση και την πειθώ μέσω ίσως μιας νέας καμπάνιας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τρομοκρατεί, εκβιάζει και απειλεί με τιμωρητικά μέτρα τους πολίτες, διαχωρίζοντάς τους σε δύο κατηγορίες και αδυνατώντας να κρύψει τον εκνευρισμό της, που απέτυχε να χτίσει μέχρι τώρα το απαραίτητο τείχος ανοσίας, δεδομένου ότι οι ημερήσιοι εμβολιασμοί σημειώνουν κάμψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Χθες τη σκυτάλη από τον Άδωνι Γεωργιάδη πήρε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος πρωί πρωί με ανάρτησή του στα social media σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει ξανά lockdown και στο εξής περιοριστικά μέτρα θα εφαρμόζονται μόνο για ανεμβολίαστους και μάλιστα χωρίς οικονομική στήριξη. Επίσης χθες ο κ. Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «αδειάζοντας» τον Άδωνι είπε ότι δεν θα κινδυνέψει η οικονομία.

Έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος: «Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει…».

Στη συνέχεια πέταξε το μπαλάκι σε άλλους, λες και η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της: «Τώρα έχει έρθει η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, της Εκκλησίας, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα…»

Αξίζει πάντως να επισημανθεί μία κυβερνητική αντίφαση: Ενώ οι κυβερνώντες δίνουν με όλα τα παραπάνω (απειλές, εκβιασμούς κ.λπ.) την εντύπωση ότι οι Ελληνες δεν εμβολιάζονται, ο κ. Σκέρτσος σημειώνει με κομπασμό την ίδια στιγμή ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση στην Ε.Ε. των 27 ως προς το μερίδιο του πληθυσμού της που είναι πλήρως εμβολιασμένο και ότι στο τέλος Ιουνίου το 56,3% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένο έναντι του κορονοϊού και το 44% θα είναι πλήρως θωρακισμένο…

Τον κ. Σκέρτσο κάλυψε απολύτως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για επιβολή περιοριστικών μέτρων μόνο για τους ανεμβολίαστους και χωρίς την παροχή οικονομικής βοήθειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «όλη η προσπάθειά μας εστιάζεται στο να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι και όλοι θέλουμε επάνοδο στην κανονικότητα και θέλουμε να αποφύγουμε περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας. Το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έχει ήδη φανεί από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Οποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή». Στην ίδια γραμμή αλλά σε σαφώς πιο ήπιους τόνους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Μιλώντας στη Βουλή είπε ότι «δεν είναι λύση το lockdown εφόσον εμβολιάζεται καθολικά ο πληθυσμός» και στη συνέχεια, μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας, «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Άδωνι Γεωργιάδη, που είπε προχθές ότι με ένα νέο lockdown η χώρα θα πτωχεύσει. Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε πως τα δημοσιονομικά δεν εκτροχιάστηκαν και πως δεν υπάρχει έκρηξη ανεργίας και λουκέτων, ενώ προέβλεψε αυξήσεις μισθών των εργαζομένων ως «παρενέργεια της γρήγορης ανάκαμψης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα