Όλγα Κεφαλογιάννη: Χρειάζεται πειθώ και όχι εκβιασμοί για τα εμβόλια

Ηχηρό ήταν το «όχι στον διχασμό» της Όλγας Κεφαλογιάννη, που διαφώνησε χθες ανοιχτά, μόνη αυτή μέχρι τώρα απ’ όλη τη Ν.Δ., με τη διχαστική τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, που επιμένει να εκφοβίζει, να εκβιάζει και να απειλεί με τιμωρία όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Είναι η δεύτερη ηχηρή διαφοροποίηση της κυρίας Κεφαλογιάννη μέσα σε λίγες εβδομάδες από την κεντρική κυβερνητική γραμμή, μετά την καταψήφιση (μαζί με την κυρία Γιαννάκου) του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια.

Η κυρία Κεφαλογιάννη είχε δείξει από την αρχή της κυβερνητικής θητείας τις διαθέσεις της απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Είχε αρνηθεί να μπει στην κυβέρνηση, καθώς δεν ήθελε να διαχωριστεί το υπουργείο Τουρισμού που της είχε προταθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Υπουργός Τουρισμού είχε διατελέσει στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ριζικά αντίθετη με την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των ανεμβολίαστων, λέγοντας πως χρειάζεται πειθώ και όχι εκφοβισμός και διχασμός. Οπως είπε, δεν λειτουργεί κανένας με τον εκφοβισμό, πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας και να μιλάμε με καθαρά λόγια.

«Από πλευράς Πολιτείας θα πρέπει να υπάρχει πειθώ και όχι εκφοβισμός. Δεν νομίζω ότι λειτουργεί κανένας με τον εκφοβισμό. Αλλά μπορεί να καταλάβει κανείς ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο να λειτουργήσει αυτή η πειθώ. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας με καθαρά λόγια. Χρειάζεται και η αντιπολίτευση να έχει ξεκάθαρη θέση» είπε. Η διαφοροποίηση της κυρίας Κεφαλογιάννη αποκτά μεγαλύτερη πολιτική σημασία, καθώς αμφισβητεί πλέον τη γραμμή του ίδιου του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα, και μάλιστα μόλις μία μέρα μετά τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή», με την οποία επισημοποίησε την απόφασή του να διχάσει την κοινωνία για τον εμβολιασμό. Μία απόφαση την οποία έχουν αναλάβει να επικοινωνήσουν όλα τα βαριά ονόματα της κυβέρνησης και την οποία κανείς μέχρι χθες δεν αμφισβήτησε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα