Πανελλαδικές: Αυξήθηκαν τα γραπτά που δεν έπιασαν τη βάση

Φαίνεται πως ο πολύμηνος εγκλεισμός και οι συνέπειες που αυτός επέφερε σε πολλά επίπεδα επηρέασαν, μεταξύ άλλων, και την απόδοση των μαθητών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθότι ένα ελαφρώς αυξημένο, συγκριτικά με πέρυσι, ποσοστό αυτών έγραψε κάτω από τη βάση.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας για τους υποψηφίους των Γενικών Ενιαίων Λυκείων, στην ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, το 51,19% των εξεταζομένων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία, ενώ στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών το 45,26% βαθμολογήθηκε από 0 έως 10. «Φωτεινή» εξαίρεση αποτέλεσε η Κοινωνιολογία, με το 20,72% των μαθητών να αριστεύει.

Στην ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών το 44% έγραψε κάτω από τη βάση στη Φυσική και το 31,8% στα Μαθηματικά. Oσον αφορά τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού σπουδών Υγείας, το 47,43% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση στη Φυσική και το 31,56% στη Βιολογία. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η Χημεία, με το ποσοστό όσων βαθμολογήθηκαν κάτω από 10 να ανέρχεται στο 38,66%, αρκετά μειωμένο συγκριτικά με πέρυσι.

Σχετικά με τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στα Μαθηματικά το 72,76% πήρε κάτω από 10, ενώ στο μάθημα της Πληροφορικής κάτω από τη βάση έγραψε το 41,69% των υποψηφίων. Στο μάθημα της Οικονομίας κάτω από τη βάση έγραψε το 34,31% των εξεταζομένων, ποσοστό αυξημένο κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Αναμφισβήτητα, μεγάλη «νικήτρια» της φετινής χρονιάς ήταν η Eκθεση, καθότι μόνο το 20,37% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ πέρυσι το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 36,91%.

Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η μάχη φέτος για τους 92.090 υποψηφίους που διεκδικούν 77.970 θέσεις σε πανεπιστήμια αναμένεται να είναι πιο «σκληρή» από τις προηγούμενες χρονιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα