Η κυβέρνηση κρατά ανοιχτό το παράθυρο για τις απολύσεις

Συνεχίζει η κυβέρνηση διά της πλαγίας οδού να συντηρεί το θέμα των απολύσεων εργαζομένων που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον Covid-19, δίνοντας σχετικά επιχειρήματα και καλύπτοντας τους εργοδότες που θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.

Ο «συνήθης ύποπτος» υπουργός Ανάπτυξης Aδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρώτος αυτός εδώ και περίπου έναν μήνα άνοιξε θέμα απολύσεων των ανεμβολίαστων, επισήμανε αυτό που έχει πει πολλές φορές, ότι, σύμφωνα με την «εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση». «Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση» είπε.

Στο ίδιο πνεύμα και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. «Οταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους στο Δημόσιο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον Σκάι. Τόνισε ακόμα ότι όσοι από τους δημοσίους υπαλλήλους αρνηθούν να εμβολιαστούν τούς περιμένει παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο. Αναφερόμενος στο θέμα της πιθανής απόλυσης, είπε ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία και για το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Βορίδη, σημείωσε ότι «αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους» και πρόσθεσε ότι «θα έρθει νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα που δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα