Οργή και αγανάκτηση στη Μύκονο για το ξαφνικό lockdown!

Στα κάγκελα επαγγελματίες και τουρίστες του νησιού, ζητούν από την κυβέρνηση εναλλακτικά μέτρα κόντρα στην έξαρση της πανδημίας

Η καρδιά του ελληνικού τουρισμού, η κοσμοπολίτικη Μύκονος… πληγώθηκε από το ξαφνικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, καθώς άρχισαν οι ακυρώσεις αφίξεων στο νησί των ανέμων σε ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 80%, ενώ επιχειρηματίες και τουρίστες βρίσκονται στα… κάγκελα!

Πρώτο «καμπανάκι» χαρακτηρίζει το lockdown στη Μύκονο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος εκφράζει τον κίνδυνο να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο! «Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Οπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» δήλωσε.

Η απαγόρευση της μουσικής όλο το 24ωρο και της κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ έως τις 6 το πρωί μέχρι τις 26 Ιουλίου προκάλεσε την αγανάκτηση των επαγγελματιών. Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης και Εστίασης Μυκόνου εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμοστούν εναλλακτικά μέτρα, ώστε να μη δοθεί η χαριστική βολή στην τουριστική κίνηση του νησιού.

«Μετά τις χθεσινές εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού στα σοκάκια της Μυκόνου, όταν στη 01.00 έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και υποχρεώθηκαν οι πελάτες να αποχωρήσουν, ζητούμε από την κυβέρνηση να προλάβει την υγειονομική έξαρση και να αναθεωρήσει τα χθεσινά άδικα μέτρα που αφορούν μόνο τη Μύκονο. Θεωρούμε αδιανόητο να στέλνεται το λάθος μήνυμα ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και προσθέτουν: «Επίσης, εκτιμούμε ότι η βιαστική και καταστροφική απόφαση για τον τουρισμό της χώρας συνολικά, και όχι μόνο για τη Μύκονο, πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί και οι αρμόδιοι να σκύψουν τώρα πάνω στο θέμα, ώστε να λυθεί έως αύριο, με νέα πρωτόκολλα, ώστε να ανασχεθεί το τσουνάμι των μαζικών ακυρώσεων. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού στοχοποιείται, και δεν θα μείνουμε άπραγοι».

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προτείνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της Χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού και εμβολιασμό των εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο -οι επιχειρήσεις προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ (σήμερα το 46% των εργαζομένων παραμένει ανεμβολίαστο…)-, ανανέωση του GreenPass τους ανά 72 ώρες με rapid test ή PCR για τους επισκέπτες που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών rapid tests στους ανεμβολίαστους, ενώ τα σωματεία των επιχειρηματιών προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση των δωματίων καραντίνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς: «Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί όπου δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί, εάν δεν τα αναθεωρήσει, το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Την ίδια ώρα τα κορονοπάρτι έχουν μεταφερθεί από τα beach bars και τα clubs στη Χώρα της Μυκόνου σε βίλες και σκάφη αναψυχής, παρά την απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Στο νησί θα μεταβεί κλιμάκιο από 40 στελέχη της ΟΠΚΕ, θα χρησιμοποιηθούν drones, ενώ θα ενισχυθεί με προσωπικό και σκάφη το Λιμενικό, προκειμένου να αποτρέπονται τα πλωτά κορονοπάρτι σε σκάφη αναψυχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα