Ολοταχώς… όπισθεν για το lockdown στη Μύκονο

Μετά την κατακραυγή, το Μαξίμου σκέφτεται να άρει την καταστροφική απαγόρευση μουσικής – κυκλοφορίας

Τα… ασυμμάζευτα παλεύει να μαζέψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που φαίνεται πως κατάλαβε την «γκάφα» της με την επιβολή μίνι lockdown στη Μύκονο, καθώς, μόλις λίγες ημέρες μετά, κάνει σκέψεις να άρει τα μέτρα αναφορικά με την απαγόρευση μουσικής και κυκλοφορίας, σαν να λύθηκαν ξαφνικά τα προβλήματα που έκαναν εκρηκτική την κατάσταση στο νησί των ανέμων! Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης, τόσο σε παράγοντες της Μυκόνου όσο και σε επιχειρηματίες των υπόλοιπων νησιών, φαίνεται πως θα είναι ο λόγος να εισηγηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες άρση των περιορισμών, κατά τη σύσκεψή της με την επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρηματίες του νησιού δεν γνωρίζουν αν θα ανοίξουν νωρίτερα από την άλλη Δευτέρα, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το «μίνι» lockdown.

Τα σενάρια είναι δύο: είτε να αρθούν οι περιορισμοί στη μουσική και την κυκλοφορία στη Μύκονο την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουλίου, ώστε να μη χαθεί ένα δεύτερο Σαββατοκύριακο στα μέσα της τουριστικής σεζόν, είτε να μην παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα μετά τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, οπότε έτσι κι αλλιώς έληγε η ισχύς τους.

Ο πρόεδρος των επιχειρηματιών Χώρας Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος εξήγησε ότι στο νησί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, γιατί, πέρα από την επιβολή των μέτρων και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό εν μέσω της θερινής σεζόν, οι τουρίστες βρίζουν τους επιχειρηματίες, επειδή θεωρούν πως τους κορόιδεψαν!

«Πιστεύω πως θα ανοίξουμε τη Δευτέρα, για την Παρασκευή το θεωρώ αδύνατον. Μετά τη λήξη των μέτρων και εφόσον τα πράγματα πάνε καλά, θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση. Σημασία έχει ότι αυτές οι ημέρες είναι τραγικές για το νησί. Ο κόσμος φεύγει, καλοί πελάτες δεν μας εμπιστεύονται πια, ενώ έχουμε πολλές ακυρώσεις και για το μέλλον» τονίζει και συμπληρώνει: «Ο κόσμος που έχει περάσει ένα χρόνο σε lockdown θέλει να κάνει διακοπές, να ξεδώσει και όχι να είναι σε σιωπητήριο, αλλά και ούτε να πηγαίνει για ύπνο στη 1. Η Μύκονος δεν είναι το νησί που απλά θα φας, θα δεις το ηλιοβασίλεμα και θα πας για ύπνο. Αυτοί που βρίσκονται τώρα στο νησί μάς βρίζουν, γιατί θεωρούν πως τους κοροϊδέψαμε, ενώ όσοι είναι να έρθουν ακυρώνουν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα