«Μου επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με δακρυγόνα ενώ έπινα καφέ»!

Ο δικηγόρος Οπλαντζάκης περιγράφει στη δημοκρατία τον εφιάλτη που έζησε επειδή ήταν στο κέντρο την ώρα της πορείας

Θύμα απρόκλητης επίθεσης από μια διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στο Σύνταγμα για να απομακρύνει τους χιλιάδες συγκεντρωμένους οι οποίοι διαδήλωναν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κατήγγειλε ότι έπεσε το βράδυ της Τετάρτης ο δικηγόρος Βασίλης Οπλαντζάκης, ο οποίος δέχθηκε δακρυγόνο τη στιγμή που καθόταν αμέριμνος σε μια καφετέρια της οδού Βουκουρεστίου!

Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο, ο οποίος δεν συμμετείχε στην προχθεσινή διαδήλωση περίμενε τον σερβιτόρο για να παραγγείλει καφέ, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τους άνδρες των ΜΑΤ και, πριν προλάβει να αντιδράσει, δέχθηκε το δακρυγόνο: «Βρισκόμουν στο “Il Gatto” στη Βουκουρεστίου για να πιω έναν καφέ. Την ώρα που είχα γυρισμένη την πλάτη μου στην Πανεπιστημίου, ακούω ξαφνικά φωνές και φασαρίες. Γυρίζω και βλέπω την “Αύρα” της ΕΛ.ΑΣ. να ρίχνει νερό και βλέπω κόσμο να τρέχει. Δεν έφυγα γιατί σκέφτηκα “τι λόγο έχω εγώ να φύγω;”. Εκείνη τη στιγμή με πλησίασε μια διμοιρία των ΜΑΤ και έριξε ένα δακρυγόνο μπροστά στα πόδια μου» περιέγραψε ο κ. Οπλαντζάκης στη “δημοκρατία” και πρόσθεσε: «Ενιωσα ένα φοβερό κάψιμο και πήγα πιο πάνω, όπου άρχισα να “καίγομαι”. Εβγαλα το σακάκι μου, το πουκάμισο, το φανελάκι και έμεινα γυμνός από τη μέση και πάνω. Είχα κοκκινίλα στο αριστερό μέρος, από κάτω. Ευτυχώς, κάποια στιγμή ήρθαν κάτι κυρίες που είχαν ένα τζελ αλόης και άρχισαν να με τρίβουν, να μου δίνουν νερό κ.λπ.».

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ο δικηγόρος πήγε στη ΓΑΔΑ, όπου τον συμβούλευσαν να καταθέσει μήνυση στο αρμόδιο τοπικό τμήμα και χθες επισκέφτηκε τον ιατροδικαστή για να τον εξετάσει: «Πήγα στον ιατροδικαστή, του περιέγραψα τι συνέβη και είπε χαρακτηριστικά: “Αν σε πετύχαινε στο κεφάλι, αυτήν τη στιγμή δεν θα είχες μάτι”! Είναι δυνατόν να υφίσταται βία κατά ανθρώπων από μια ομάδα κατά τεκμήριο εκπαιδευμένη να διακρίνει τον κίνδυνο και ποιος είναι αυτός που κάνει το κακό;» αναρωτήθηκε ο κ. Οπλαντζάκης, καταλήγοντας ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος για να διεκδικήσει το δίκιο του.

«Ως συνήγορος του κ. Οπλαντζάκη και πολίτης, εκφράζω τη δικαιολογημένη αγανάκτηση κατά μιας πρωτοφανούς και ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, η οποία υποδηλώνει μια λαομίσητη τακτική που επιβάλλει η κυβέρνηση ανεξαιρέτως έναντι όλων. Οποιος δεν συμφωνεί ή τυγχάνει να βρίσκεται στον δρόμο, ακόμη και αν δεν συμμετέχει σε διαδηλώσεις, αντιμετωπίζεται ως εχθρός. Η κατάχρηση της εξουσίας και η αστυνομική βία είναι μία από τις πρακτικές διοίκησης της κυβερνήσεως, κάτι που με βρίσκει αντίθετο, γιατί θέλω να πιστεύω ότι ακόμη ζούμε σε δημοκρατία και δεν έχουμε διολισθήσει στους ολετήρες μιας θεσμικά πραξικοπιματικής κατάστασης» δήλωσε από την πλευρά του ο συνήγορος του Βασίλη Οπλαντζάκη, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στρέφεται τόσο κατά του φυσικού αυτουργού που πέταξε το δακρυγόνο όσο και κατά του ηθικού αυτουργού, ο οποίος έδωσε την εντολή, δηλαδή του διοικητή της διμοιρίας. Παράλληλα, έχει ζητηθεί να διερευνηθεί ποινικά η υπόθεση από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ώστε να ασκηθούν διώξεις και να κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία λήψης οπτικού υλικού από κάμερες. Αν και ο κ. Κατσιβαρδάς δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, δεν δίστασε να κάνει λόγο για την κυβερνητική επιδίωξη να επιβληθεί καταναγκαστικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα