Πόσο χρονών να ξεκινήσει το παιδί τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Οι απαιτήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το σύγχρονο παιδί είναι πολλές και είναι λογικό οι γονείς να αναρωτιούνται τι είναι καλύτερο να του προσφέρουν. Πλέον, είναι αναμενόμενο ένας μαθητής, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στα 18 του χρόνια, να έχει πάρει τις κυριότερες βάσεις σε όλα τα μαθήματα και να γνωρίζει σε αρκετά καλό επίπεδο δύο γλώσσες.

Πώς, όμως, μπορεί να το πετύχει αυτό; Στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα παιδιά χρειάζονται μια επιπλέον βοήθεια πέρα από το σχολείο στα βασικά μαθήματα και στις γλώσσες. Τα ιδιαίτερα αποτελούν μια πολύ καλή λύση, για να μην αποκτήσει ο μαθητής κενά και να πάρει όσα περισσότερα εφόδια μπορεί από τη διαδικασία της μάθησης.

Πότε, όμως, πρέπει να τα ξεκινήσει; Όπως μας εξηγούν οι έμπειροι καθηγητές από το instateacher η ιδανική ηλικία έναρξης εξαρτάται κυρίως από δύο παράγοντες: 1) το επίπεδο του μαθητή 2) το μάθημα. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά παρακάτω.

Ξένες γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες είναι σχεδόν πάντα τα πρώτα μαθήματα που ξεκινούν οι μαθητές. Για τα αγγλικά, καλό είναι το παιδί να ξεκινήσει τα ιδιαίτερα μαθήματα από νωρίς (1η ή 2α Δημοτικού), έτσι ώστε να λάβει καλές βάσεις και να μάθει βιωματικά τη γλώσσα.

Επιπλέον, η έγκαιρη έναρξη και μαθησιακή εξέλιξη στα αγγλικά του δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει πριν το Γυμνάσιο τη δεύτερη γλώσσα. Έτσι, μπορεί να ξεκινήσει ιδιαίτερα μαθήματα ισπανικών, γερμανικών ή γαλλικών στην 5η Δημοτικού, όταν πια θα έχει προχωρήσει αρκετά με τα αγγλικά του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε δύσκολες γλώσσες, όπως τα γερμανικά, τα οποία απαιτούν πολλά χρόνια συστηματικής προσπάθειας για την ικανοποιητική εκμάθησή τους.

Μαθηματικά και φιλολογικά μαθήματα

Εδώ η ηλικία του παιδιού σχετίζεται και με το επίπεδό του. Δεν είναι λίγοι οι μαθητές που δυσκολεύονται με τα θετικά ή τα φιλολογικά μαθήματα, οπότε είναι βασικό να ξεκινήσουν από νωρίς τα ιδιαίτερα, ώστε να μην αποκτήσουν κενά.

Έτσι, για πρωτεύοντα μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η έκθεση και τα αρχαία ελληνικά, καλό είναι το παιδί να ξεκινάει από την 1η Γυμνασίου, εφόσον βλέπει ότι έχει δυσκολίες να παρακολουθήσει τη ροή του μαθήματος στο σχολείο. Ακόμα και μία ώρα την εβδομάδα για κάθε μάθημα είναι αρκετή, ώστε ο μαθητής να κατανοήσει τις έννοιες καλύτερα, να κάνει επανάληψη και να προχωρήσει στο Λύκειο με όλα τα εφόδια.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε άριστους μαθητές που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, καλό είναι να ξεκινούν τα ιδιαίτερα μαθήματα από την 1η Λυκείου, ειδικά εφόσον έχουν κατασταλάξει στην κατεύθυνση, την οποία θα ακολουθήσουν. Βεβαίως, το μάθημα της έκθεσης είναι απαραίτητο σε όλους να ξεκινάει από την 1η Λυκείου, καθώς απαιτείται χρόνος για τον μαθητή να εξοικειωθεί με την πολυπλοκότητα και την εντελώς διαφορετική λογική του μαθήματος στο Λύκειο σε σχέση με το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Συμπερασματικά

Μόνο καλό μπορεί να κάνει σε ένα παιδί να ξεκινήσει από νωρίς τα ιδιαίτερα μαθήματα. Στην πλατφόρμα του instateacher μπορείτε να βρείτε δεκάδες έμπειρους πιστοποιημένους καθηγητές σε όλα τα μαθήματα, οι οποίοι παραδίδουν ιδιαίτερα σε πολύ καλές τιμές, έτσι ώστε να μπορείτε να προσφέρετε το καλύτερο στο παιδί σας από την πρώτη στιγμή που θα χρειαστεί βοήθεια

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα