Μέγα φιάσκο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς και το e-gov!

Μπάζει… νερά η ψηφιακή επανάσταση του Πιερρακάκη, την ώρα που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους υγειονομικούς

Εκτεθειμένους αφήνουν τους Πιερρακάκη και Πλεύρη οι συνεχείς αποκαλύψεις με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς, που παίρνουν πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς αποκαλύπτονται περιπτώσεις σε ολοένα περισσότερες περιοχές της χώρας και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την πραγματική τους έκταση.

Την ώρα που η κυβέρνηση στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και επεξεργάζεται σενάρια επέκτασης της υποχρεωτικότητας ακόμα και στους ιερείς, φαίνεται πως το «υπερόπλο» του Κυριάκου Πιερρακάκη, το e-gov, μπάζει… νερά στην πρώτη κιόλας μπόρα, ως αποτέλεσμα των παιδαριωδών λαθών που έγιναν από τον δήθεν αρχιτέκτονα της ψηφιακής επανάστασης και πολυτιμότερο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Για τα κενά του συστήματος, που επιτρέπουν σε επιτηδείους να παίζουν παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, την πολιτική ευθύνη την έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί, που δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο κατάφερε να «ξεγυμνώσει» μια τυχαία διοικητική υπάλληλος της Καρδίτσας.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει τον σκληρό χωροφύλακα, να διχάζει τον κόσμο, αλλά την ίδια στιγμή να αφήνει τέτοιες «τρύπες» στο σύστημα εμβολιασμού. Και, επειδή εδώ μιλάμε για τη δημόσια υγεία και τη ζωή ανθρώπων, κάποιος πρέπει να βρεθεί και να πάρει την ευθύνη. Το ενδεχόμενο να δρα οργανωμένο δίκτυο πλαστογράφησης πιστοποιητικών, που εκτείνεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και αγγίζει και τους υγειονομικούς, εξετάζουν οι Αρχές για την περίπτωση της διοικητικής υπαλλήλου στην Καρδίτσα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης εξετάζουν αν έχει εμπλοκή και νοσηλεύτρια του ιδρύματος στη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε συγκεκριμένα άτομα από το «κύκλωμα» που δρούσε στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, πρόκειται για νοσηλεύτρια από την Κοζάνη ηλικίας 45-50 ετών, η οποία αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το… Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι μετέβη εκεί επειδή είχε αρκετούς γνωστούς! Το ζήτημα φαίνεται ότι απασχολεί τη διοίκηση του νοσοκομείου από την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που ξεκίνησαν και οι σχετικές διαδικασίες έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις που ενδεχομένως δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μία να αφορά γιατρό του «Μαμάτσειου».

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε με διαδικασίες «εξπρές» η ΕΔΕ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το πόρισμα της οποίας αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση αποδείχθηκε τελικά ότι αφορά άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έκανε εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η υπάλληλος θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης ή της αργίας, ενώ ήδη έχει τεθεί σε αναστολή από τα καθήκοντά της για έναν μήνα. Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ στην Εισαγγελία Καρδίτσας, η οποία θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης και θα ασκήσει διώξεις. Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν και τα άτομα που έλαβαν τα πιστοποιητικά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Την ίδια στιγμή διατάχθηκε ΕΔΕ για τέσσερις, υγειονομικούς στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν εμπλακεί σε υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει καταγγελία και για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία. «Δύο -υποτίθεται συνάδελφοι- πήγαν να εμβολιαστούν, αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα