Ουαί υμίν φαρισαίοι…

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα το χρυσό κορίτσι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο, η Αννα Κορακάκη. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι την είχαν ξέχασαν θα είναι εκεί. Από τους εκπροσώπους της Πολιτείας και της ομοσπονδίας της μέχρι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δηλαδή όλοι αυτοί που μέχρι χθες στη συντριπτική πλειονότητά τους αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξή της. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια επιτυχία, τα κοράκια εμφανίστηκαν για να κλέψουν καθένα από την πλευρά του κάτι από τη λάμψη αυτού του κοριτσιού και του προπονητή πατέρα του. Οι δηλώσεις που ακολούθησαν ήταν παρόμοιες με όσες γίνονται κάθε φορά, ενώ όλοι θα εξαφανιστούν όταν τα φώτα σβήσουν. Το είδαμε να συμβαίνει και στο παρελθόν, όταν άνθρωποι που μας έκαναν υπερήφανους (κυρίως σε αθλήματα που δεν είχαν ούτε χορηγούς γαλαντόμους ούτε προέδρους που χρησιμοποιούσαν ομάδες για άλλα κόλπα) έφταναν γρήγορα από το «Ωσαννά» στο «Σταυρωθήτω».

Αυτοί που έτρεξαν να καπηλευτούν την επιτυχία της 20χρονης αθλήτριας είναι οι άνθρωποι που έστελναν τους ολυμπιονίκες να «υπηρετήσουν» κανονικά στις θέσεις στις οποίες είχαν διοριστεί ως «ευχαριστώ» της Πολιτείας και οι πολιτικοί που σχεδίαζαν πώς θα κόψουν θέσεις και δήθεν προνόμια εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σε όσους είχαν δοξάσει την Ελλάδα.

Σε αυτούς όλους που θυμήθηκαν την Αννα Κορακάκη υπενθυμίζουμε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που είχε κάνει η ίδια (gazzetta.gr) τον Μάιο του 2015, λίγο αφότου είχε πετύχει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς. Ελεγε μεταξύ άλλων: «Εχω πολλά παράπονα (σ.σ.: από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας), αρκεί να σας πω ότι μετά την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν με πήραν ένα τηλέφωνο να μου πουν συγχαρητήρια. Προπονητής μου είναι ο πατέρας μου Τάσος Κορακάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια περιμένει τη ΣΚΟΕ να κάνει σχολή προπονητών για να πάρει το δίπλωμα, και τον κοροϊδεύουν. Ολα ξεκίνησαν από τον πρώτο μου αγώνα στο εξωτερικό, όταν ο πατέρας μου τους ζήτησε τον αριθμό της πτήσης και το ξενοδοχείο για να με συνοδεύσει με δικά του έξοδα, αφού ήμουν μόλις 14 ετών. Η απάντηση που πήρε από την ομοσπονδία ήταν: “Σου απαγορεύω να πας”. Γυρνώ πέρυσι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μόσχας, έχοντας πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ, και δεν με περίμενε κανένας στο αεροδρόμιο». Αυτά και άλλα πολλά είχε πει η Αννα γι’ αυτούς που τις τελευταίες ώρες δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, μια και λεφτά δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια, παρά μόνο για μίζες, μαύρα ταμεία και για… δικά τους παιδιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα