Fake news η «ανάπτυξη»

Τα νούμερα δεν ψεύδονται ποτέ. Μόνο όσοι τα «μαγειρεύουν» ή επιλέγουν να τα αγνοούν έχουν την πρόθεση να πουν ψέματα – με τις μνημονιακές κυβερνήσεις να πρωτεύουν σε αυτό το «σπορ». Η ψευδολογία περί «σουξέ στόρι», «εξόδου από την κρίση», «εξόδου στις αγορές» και άλλων ηχηρών παρομοίων, που παράγεται σε στιλ φασόν από τους μηχανισμούς της κυβερνητικής προπαγάνδας, δεν μπορεί να… ανταγωνιστεί την πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα, την οποία βιώνουν άπαντες, παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» με τη μορφή των αποτελεσμάτων από τη νέα έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ.

Στα πολλά ενδιαφέροντα που αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας μας πρέπει να σημειωθεί ότι «το 43,9% των νοικοκυριών δήλωσε μείωση των εισοδημάτων το 2018 σε σχέση με το 2017. Τα δύο στα 10 νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος. […] Περισσότερα από έξι στα 10 νοικοκυριά (ποσοστό 62,6%) δηλώνουν ότι το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για όλο τον μήνα, αλλά επαρκεί κατά μέσο όρο μόλις για 19 ημέρες».

Ο λειψός μήνας του ελληνικού εισοδήματος και οι υποχρεώσεις που… πλεονάζουν είναι η αλήθεια. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών είναι η πραγματικότητα που κανείς εξουσιαστής δεν επιθυμεί να μαθευτεί.

Η οικονομική δυσπραγία, τα κλειστά καταστήματα, η ανασφάλεια, η μετανάστευση στο εξωτερικό για ένα μεροκάματο, η ανήμπορη θλίψη πίσω από τα σφαλιστά παράθυρα των φτωχόσπιτων είναι το πρόσωπο της κοινωνίας που διαλύθηκε από την ξενοκρατία και την αναξιότητα των πολιτικών, το οποίο προσπαθούν να κρύψουν οι κυβερνώντες.

Είναι επιεικώς προσβλητικό για τους Ελληνες να πανηγυρίζουν για την «έξοδο στις αγορές» εκείνοι που έλεγαν ότι οι ανάγκες των ανθρώπων δεν μπορούν να κουκουλωθούν με «μαγειρεμένα στατιστικά». Τώρα, οι πάλαι ποτέ κατήγοροι των πολιτικών αντιπάλων τους κάνουν όλα όσα μέμφονταν και καυτηρίαζαν ως ανήθικα και απάνθρωπα.

Τα μόνα που περισσεύουν στην πατρίδα μας είναι τα χρέη, τα προβλήματα, η υποκρισία των «εθνοσωτήρων» και η αδιαφορία τους για τον λαό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα