Ο εποικισμός στα μουλωχτά;

Όταν -με το καλό- λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος οι Ελληνες να μην αναγνωρίζουν τη χώρα τους. Το κράτος, αντί να επιθυμεί τον περιορισμό των εποικιστικών ρευμάτων από αλλοδαπούς, δείχνει να επιδιώκει την αύξησή τους.

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε ότι έθεσε ξανά σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης αλλοδαπών «ESTIA II». Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν και… πανηγυρικό χαρακτήρα, αναμένεται να προκύψουν 6.000 θέσεις στέγασης εντός του Β’ τριμήνου του 2020, ενώ «παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000». Με λίγα λόγια, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης δεσμεύεται ότι 40.000 ξένοι που μπήκαν παρανόμως στην Ελλάδα θα βρουν στέγη, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ελληνικές οικογένειες και μοναχικοί άνθρωποι που ζουν στον δρόμο και ουδείς κρατικός φορέας κάνει κάτι γι’ αυτούς.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το νέο πρόγραμμα επικεντρώνεται όχι μόνο στη βέλτιστη φιλοξενία των δικαιούχων, αλλά και στην «κοινωνική ενσωμάτωσή τους, μέσω της πρόσβασης και εξοικείωσής τους με δημόσιες υπηρεσίες».

Το υπουργείο επισημαίνει ότι το 73% αυτών έχουν ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα. Ολα αυτά προμηνύουν πολιτογράφηση.

Επιπλέον, σε καθημερινή βάση διαπιστώνεται μεταφορά εκατοντάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ίδρυσε με ΦΕΚ,που δημοσιεύτηκε την παραμονή της επετείου της Εθνεγερσίας (ΦΕΚ B’ 1016/24.03.2020), 28 hot spots σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Μάλιστα, την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε εφαρμογή η απόδοση του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες άσυλο!

Ενώ οι Ελληνες, υπακούοντας στον νόμο, βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους και παρακολουθούν τις ζωές τους να καταστρέφονται -αφού έχει «παγώσει» κάθε οικονομική δραστηριότητα-, το αλλοδαπό στοιχείο αυξάνεται και πληθύνεται και επιδοτείται αδρά, με έξοδα των φορολογουμένων.

Είναι εύλογη η απορία όλων αν συνεχίζεται ο εποικισμός στα μουλωχτά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα