Ο Χριστός μαζί μας

Η Ελλάδα δεν θα μείνει… αλειτούργητη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την περίοδο του Αγίου Πάσχα. Αποφασίστηκε ότι οι θείες λειτουργίες θα γίνουν μεν, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Στους ιερούς ναούς θα γίνεται λειτουργία, αλλά με την παρουσία μόνο τεσσάρων ατόμων: Θα παρευρίσκονται ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως ένας επιπλέον ψάλτης ή ιερέας.

Οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις θείες λειτουργίες, οι οποίες θα μεταδίδονται τηλεοπτικά ή διαδικτυακά ή και ραδιοφωνικά. Αυτό, φυσικά, δεν είναι το ιδεώδες, αλλά πόρρω απέχει από το φρικτό θέαμα των κλειστών ιερών ναών, που στέλνει το μήνυμα της αποχριστιανοποίησης του κράτους.

Η «δημοκρατία» από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα στην άσκηση των λατρευτικών δικαιωμάτων των πιστών ορθοδόξων χριστιανών είχε διαφωνήσει και άσκησε σφοδρή κριτική σε όλους όσοι αποφάσισαν τους αχρείαστους, αυστηρότατους περιορισμούς αλλά και στην ιεραρχία, που δεν αντιστάθηκε και δεν νουθέτησε τους κυβερνώντες. Το γεγονός ότι θα γίνουν λειτουργίες στους ιερούς ναούς -έστω και έτσι- αποτελεί θετική εξέλιξη.

Φυσικά, τα παραπάνω μόνο ενόχληση προκαλούν σε όσους ακολουθούν τον συρμό του μηδενισμού, θεωρούν ότι οποιαδήποτε ενασχόληση με μη υλικά ζητήματα είναι χαμένος χρόνος και ζουν μέσα στην απελπισία του εγωισμού τους, επειδή έχουν… αποφανθεί ότι δεν υπάρχει τίποτε πέρα από τον τάφο.

Οι μηδενιστικές μειοψηφίες μπορεί να έχουν ισχύ στην κοινωνία μας και να καθορίζουν πολλές αποφάσεις που λαμβάνουν κρατικοί φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά δεν αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Ο λαός μας είναι ευσεβής και η πίστη του στον Κύριο δεν εκδηλώνεται μόνο στα εύκολα και στους καιρούς που δεν υπάρχει κάποιο μείζον πρόβλημα. Η πίστη είναι η μεγάλη προίκα του έθνους μας και στα δύσκολα – εκεί όπου οι άνθρωποι αλλά και οι συλλογικότητες αισθάνονται την πίεση της ανάγκης και των δυσμενών συνθηκών.

Ο Χριστός δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα, αν και του έχουν γυρίσει την πλάτη αρκετοί της ελληνόφωνης «ελίτ». Ο Κύριος είναι πάντα δίπλα μας, ελπίδα κι οδηγός του έθνους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα