Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

Όλα τα ανθρώπινα έχουν κάποιο κόστος και το κόστος της πανδημίας του κορονοϊού ήδη το έχουν αναλάβει αθώοι άνθρωποι και χώρες ολόκληρες που βρέθηκαν στη δίνη του κυκλώνα αυτής της θανατηφόρας ασθένειας, που έχει αλλάξει προς το χειρότερο τις ζωές όλων. Ο λογαριασμός είναι πάρα πολύ βαρύς και πρέπει να βρεθεί εκείνος που οφείλει να τον πληρώσει.

Μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 140.000 άτομα από την ασθένεια, ενώ έχει κλονιστεί η υγεία εκατομμυρίων. O μισός πλανήτης τέθηκε σε κατάσταση απαγόρευσης κυκλοφορίας ή ακόμα και καραντίνας. Εχει προκληθεί μία άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή, η οποία επεκτάθηκε από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από τον Βορρά μέχρι τον Νότο σε χρόνο μηδέν και στη συνέχεια αναμένεται να γιγαντωθεί.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστούν το βάθος και η έκταση της ζημιάς, αλλά με κάποιον τρόπο αυτό πρέπει να γίνει. Μόλις η ανθρωπότητα κατορθώσει να βρει υγειονομικές απαντήσεις και μέθοδο ίασης αλλά και πρόληψης για αυτή την ασθένεια, πρέπει να συγκροτηθεί ένα όργανο το οποίο θα ερευνήσει σε βάθος τον βαθμό εμπλοκής προσώπων και χωρών είτε στην κατασκευή αυτού του ιού είτε στην ακούσια ή εκούσια διασπορά του.

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κάτι που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο πειραμάτων βιολογικού πολέμου ή προέκυψε λόγω βδελυρών διατροφικών επιλογών ορισμένων κοινωνιών ή απλώς πρόκειται για μία μετάλλαξη υπάρχοντος ιού.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές οι φαινομενικά δύσκολες ερωτήσεις μπορεί να απαντηθούν αν υποβληθούν στα κατάλληλα πρόσωπα από ένα σώμα εμπειρογνωμόνων.

Οι ΗΠΑ, διακόπτοντας τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δείχνουν και ότι δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε αυτό το όργανο, αλλά και πως σκοπεύουν να βρουν την άκρη του νήματος σε αυτό τον παράξενο και θανατηφόρο λαβύρινθο, στον οποίο εγκλωβίστηκε η ανθρωπότητα.

Πρέπει πάση θυσία να βρεθούν οι υπεύθυνοι τούτης της συμφοράς, ακόμα κι αν πρόκειται για… ατύχημα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα