Κούφιες διακηρύξεις περί Μεταναστευτικού

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό είναι πολύ συχνές για να τις πάρει κάποιος στα σοβαρά. Όταν τα λόγια δεν συνοδεύονται από ανάλογες πράξεις αλλά συχνά από επιδεικτική αδράνεια ή και από ενέργειες που οδηγούν τα πράγματα στην αντίθετη κατεύθυνση από τις διακηρύξεις, τότε οι πολιτικοί που τα ξεστομίζουν είτε είναι άσχετοι με το αντικείμενό τους είτε προσπαθούν να παραπλανήσουν το κοινό.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τις ΜΚΟ και είπε, πάλι, μία από τα ίδια. Δηλαδή, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι οι ΜΚΟ για να λειτουργούν πρέπει να ασκείται «αυστηρός κρατικός έλεγχος», λες και εμπόδιζε κάποιος το κράτος να το κάνει αυτό. Επίσης, ο υπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και την Οικονομική Αστυνομία, άρχισε να πραγματοποιεί ελέγχους στις ΜΚΟ.

Ο κ. Μηταράκης δεν έχει πάψει στιγμή να κάνει δηλώσεις, αλλά οι λόγοι του δεν καταλήγουν σε έργα και αποτέλεσμα. Ο εποικισμός της χώρας από αλλογενείς κι αλλόθρησκους πληθυσμούς συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στην ελληνική ενδοχώρα την περίοδο της καραντίνας ιδρύθηκαν 28 χοτ σποτ, τα οποία στην ουσία αποτελούν ισλαμικές πόλεις (Κοινή Υπουργική Απόφαση, αριθμ. 2945/2020 – ΦΕΚ 1016/Β/24-3-2020), ενώ τα κέντρα των μεγαλουπόλεων της χώρας μας μετατρέπονται σε τριτοκοσμικούς μαχαλάδες. Αυτή είναι η ουσία των πολιτικών του κ. Μηταράκη και της κυβέρνησης. Η αληθινή εικόνα που αντικρίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί και το ακόλουθο: το εξοργιστικό με τις ΜΚΟ δεν είναι μόνο ότι δεν έχει κατορθώσει ακόμα να τις ελέγξει η κυβέρνηση, αλλά ότι ουδέποτε έχει αμφισβητήσει το δικαίωμά τους να μπαίνουν στα χωράφια του κράτους και να οικειοποιούνται εξουσίες και αρμοδιότητες που ανήκουν σε αυτό. Ντόπιοι και ξένοι πολίτες αυτοαναγορεύονταν και αυτοαναγορεύονται σε παράγοντες, ορίζουν τις εξουσίες, τη γη και το βιος των Ελλήνων, μπάζουν λαθρομετανάστες σε χωράφια, σπίτια και πολυκατοικίες και διαχειρίζονται κονδύλια της Ε.Ε. και των πολιτών της χώρας μας δίχως να δίνουν λογαριασμό. Και μόνο αυτό το γεγονός θα έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό, νομικό και δικαστικό επίπεδο, αλλά τελικά κάθε τόσο όλοι αρκούνται στις άνευ αντικρίσματος δεσμεύσεις και εξαγγελίες του κ. Μηταράκη.

Τέλος, οι πολίτες της χώρας μας έχουν κάθε λόγο να βλέπουν με εξαιρετικά μεγάλη καχυποψία τη θέσπιση «μυστικών κονδυλίων» για το Μεταναστευτικό. Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα της μίζας και της αρπαχτής, η φράση «μυστικά κονδύλια», δηλαδή διαχείριση μετρητών από υπουργούς και παρατρεχάμενους χωρίς παραστατικά, δημιουργεί συνειρμούς… αρπαχτής. Ούτε ευρώ δεν πρέπει να προβλεφθεί σε «μυστικά κονδύλια» για το Λαθρομεταναστευτικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα