Σκοτεινή εποχή για την ενημέρωση

Η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι επιταγές άνευ αντικρίσματος για τα ΜΜΕ της παρακμής και της χειραγώγησης των εντυπώσεων. Το μόνο «συνάλλαγμα» που δέχονται τα περισσότερα είναι αυτό που βολεύει την εκάστοτε πολιτική, οικονομική και «πνευματική» εξουσία.

Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά στις ημέρες μας ακόμη και οι πλέον καλόπιστοι παρατηρητές έχουν καταλάβει ότι το κακό έχει παραγίνει. Το ψέμα και η προπαγάνδα δεν είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα και το αναπόφευκτο ποσοστό «αβαρίας» στα μιντιακά «σκάφη», αλλά ο κανόνας, το ίδιο το σκαρί των σαπιοκάραβων που οργώνουν τους ωκεανούς των πληροφοριών, παραφορτωμένα με παραισθησιογόνα fake news.

Χθες η «δημοκρατία» δημοσίευσε συνέντευξη με τον ομογενή καθηγητή Ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ δρα Ιωάννη Ιωαννίδη. Σε αυτήν απαντούσε με σαφή τρόπο και αμάχητα επιχειρήματα στην εκστρατεία λάσπης που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό. Η είδηση που προέκυψε από τις… ειδήσεις που βγήκαν από τη συνέντευξη είναι ότι ούτε ένα μέσο δεν θέλησε να αναπαράγει την αλήθεια! Τα ψέματα και η λάσπη σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες βολεύουν περισσότερο το «σενάριο» που εξυπηρετεί τον πολιτικό και οικονομικό κύκλο συμφερόντων που διευθύνει την παγκόσμια ορχήστρα στην εκτέλεση της «όπερας» του… κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο δρ Ιωαννίδης στη συνέντευξή του στη «δημοκρατία» δήλωσε ξεκάθαρα: «Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα δολάριο για οποιαδήποτε εργασία μου σχετικά με την επιδημία. Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αποτελούν μία από τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία του κίτρινου Τύπου και της λασπολογίας».

Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο κακή είναι η λειτουργία της ενημέρωσης στην πατρίδα μας, αρκεί να διαβάσει άρθρο εναντίον του δρος Ιωαννίδη, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr. Ο συντάκτης απηύθυνε στον διαπρεπή Έλληνα επιστήμονα ερωτήσεις στις οποίες ήδη είχε απαντήσει με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας! Μία από τις ερωτήσεις ήταν αν πήρε λεφτά και δεν τα δήλωσε ο Ιωάννης Ιωαννίδης για την εργασία του για τον κορονοϊό.

Και η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα