Αναζητείται σοβαρότητα

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο υπουργείο Τουρισμού τα κάνουν μπάχαλο! Ο Χάρης Θεοχάρης πολλάκις έχει επικριθεί στο παρελθόν για την ασχετοσύνη του (ως και υπουργό τουρίστα τον αποκάλεσαν), όμως το τελευταίο διάστημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Χθες τον ακύρωσε ο υφυπουργός του! Απίθανα πράγματα…

Ο τουρισμός είναι το ζήτημα αιχμής σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Από την επιβίωσή του θα κριθεί το βάθος της ύφεσης. Από τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν (αν ληφθούν) θα φανεί αν η χώρα μας «ξανακυλήσει» στη δίνη του κορονοϊού, με νέα εισαγόμενα κρούσματα. Όλο το βάρος λοιπόν πέφτει στον Χάρη Θεοχάρη και στους συνεργάτες του. Αυτοί πρέπει να κρατήσουν όρθια την οικονομία και να θωρακίσουν υγειονομικά τους Ελληνες.

Στο αρμόδιο υπουργείο όμως φαίνεται να έχουν χάσει τον έλεγχο. Προ εβδομάδων ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε πρόωρα το σχέδιο για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς και το Μαξίμου τον επέπληξε σφόδρα γι’ αυτό. Πριν από λίγες μέρες ο «ταλαντούχος» υπουργός αποκάλυψε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Χθες, σε εκπομπή του Alpha, τον διέψευσε ο υφυπουργός του Μάνος Κόνσολας, λέγοντας «είναι επικίνδυνοι και ανεπαρκείς όσοι προχωρούν σε τέτοιες κατατάξεις»! Αρα είναι ανεπαρκής ο προϊστάμενός του. Απίθανα πράγματα. Πρόσθεσε μάλιστα για να δικαιολογηθεί ότι «δεν συμφωνούμε στα πάντα στο υπουργείο», επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει διάσταση απόψεων!

Λίγες ώρες μετά Θεοχάρης και Κόνσολας προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας. Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή περιπέτεια». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.

Όπως ήταν λογικό, το αλαλούμ των αρμοδίων του τουρισμού προκάλεσε σάλο στα κόμματα και έσπειρε έντονη ανησυχία στους πολίτες. Ο έλεγχος φαίνεται να έχει χαθεί και αναζητείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η βασική ευθύνη όμως ανήκει στον πρωθυπουργό και στο περιβόητο επιτελικό κράτος. Έπρεπε ήδη να τους είχε στείλει και τους δύο στο σπίτι τους. Με την υγεία μας και την οικονομία κανείς δεν μπορεί να παίζει. Δεν αρκούν οι επικοινωνιακοί ύμνοι για την «υπεύθυνη κυβέρνηση». Στην πράξη φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Και δεν είναι το μόνο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα