Μύθοι και αλήθειες για τον κορονοϊό

Τα γεγονότα της παρελθούσης εβδομάδας αποτέλεσαν αποδείξεις της ορθότητας της στάσης που τήρησε η εφημερίδα μας σχετικά με ό,τι αφορούσε τον κορονοϊό και την αντιμετώπισή του από την ελληνική κυβέρνηση. Η «δημοκρατία» δεν ακολούθησε τον… συρμό της οπαδικής συμπεριφοράς, που χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό διάφορα ΜΜΕ. Απλούστατα, καταγράψαμε απροκατάληπτα όσα δεδομένα προέκυπταν από το ρεπορτάζ.

Ο εύκολος δρόμος -και ο αρεστός για τους διαχειριστές της εκάστοτε εξουσίας- είναι η άκριτη και πάντοτε δόλια υιοθέτηση της κυβερνητικής άποψης. Θα ήθελαν η αρθρογραφία και τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας να δακτυλοδείχνουν προς την κατεύθυνση της… συντέλειας του κόσμου και να συνιστούν «λουκέτο» σε όλες τις δραστηριότητες, καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, εξοντωτικές κυρώσεις ακόμα και για την παραμικρότερη παράβαση και δημόσια διαπόμπευση των σκεπτικιστών ως «εχθρών του λαού», «δημόσιων κινδύνων» και «υπονομευτών της υγείας των πολιτών». Αυτού του είδους τις υστερικές τοποθετήσεις δεν τις πρωτοείδαμε στην κοινωνία, αλλά σε «σοβαρά» και «υπεύθυνα» ΜΜΕ, τα οποία λειτούργησαν σαν παπαγαλάκια των ενορχηστρωτών ενός υγειονομικού… εξτρεμισμού. Αναπόφευκτα, έπειτα από τόσες επαναλήψεις και μεταδόσεις ειδήσεων με «μαγειρεμένες» εντυπώσεις, η φοβία κατέστη δευτέρα φύσις σε μια σημαντική μερίδα πολιτών.

Η «δημοκρατία» δέχτηκε από την πρώτη στιγμή ότι ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος και μπορεί να αφαιρέσει πολλές ζωές, αλλά αρνήθηκε να «φουσκώσει» τα δεδομένα ώστε να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα – από προσωπικά και κομματικά, μέχρι εκείνα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών. Η εφημερίδα μας έδωσε βήμα σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος με τις έρευνές του αναίρεσε πολλές από τις καταστροφολογικές θεωρίες της συμμαχίας των δόλιων… εσχατολόγων.

Επίσης, η «δημοκρατία», αν και διατράνωσε την ανάγκη για τη βέλτιστη δυνατή προστασία της υγείας των πολιτών από τον κορονοϊό, άσκησε κριτική και για το είδος των περιοριστικών μέτρων (μεταξύ αυτών και το κλείσιμο των ιερών ναών) και για τη διάρκειά τους και για τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκαν.

Και τώρα, η ίδια η Κομισιόν αποφαίνεται ότι «ο κορονοϊός δεν είναι απειλή υψηλού επιπέδου για τους εργαζομένους», στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών κυκλοφορούν μελέτες που απομυθοποιούν τα… τέρατα που λέγονταν για την επιδημία και η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» δημοσίευσε αποκαλυπτικό άρθρο για μια περίεργη εταιρία στατιστικής, που «παρέσυρε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να διακόψει τις δοκιμές της χλωροκίνης». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του κορονοϊού θα συνεχιστούν. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να υπηρετεί την αλήθεια, παρουσιάζοντας την είδηση ως έχει είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα