«Παιδική χαρά» για απατεώνες

Η πατρίδα μας έχει τα πάντα. Μόνο οι μπροστάρηδες της λείπουν, εκείνοι που θα αξιοποιήσουν το τεράστιο δυναμικό του ελληνικού λαού, την ισχύ της ομογένειας, τον φυσικό πλούτο και τον ασύγκριτο πολιτισμό μας, ώστε να οικοδομήσουν σοβαρό κράτος.

Τώρα, δυστυχώς, οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες του κράτους μας δεν διέπονται από σοβαρότητα. Μπορεί κάποιος να δηλώσει κάτι, να γίνει πιστευτός απ’ όλους και να αρχίσει να τους εκμεταλλεύεται, και οι Αρχές να τον πάρουν «μυρωδιά» όταν πια θα είναι πολύ αργά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προαναφερθέντων είναι ο αδίστακτος απατεώνας ο οποίος συστηνόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία, χειρουργός, γνώστης και χορηγός πρωτοποριακών θεραπειών για τον καρκίνο, πράκτορας της CIA, φίλος δισεκατομμυριούχων, γνωστός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας κ.ά.

Ο άνθρωπος αυτός, που τώρα απασχολεί την επικαιρότητα, έφτασε στο σημείο να απασχολείται σε ιδιωτικές κλινικές και να συντονίζει… χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς να γνωρίζει ούτε τα στοιχειώδη από την ιατρική επιστήμη. Το χειρότερο με όλα όσα κατόρθωσε να διαπράξει δεν είναι η οικονομική βλάβη που υπέστησαν τα θύματά του, αλλά η απώλεια ανθρώπινων ζωών. Υπήρξαν περιπτώσεις καρκινοπαθών που διέκοψαν θεραπείες για να εφαρμόσουν τις μεθόδους του απατεώνα και αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε τραγικές συνέπειες.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν έγιναν δίχως ο θρασύτατος απατεώνας να έχει συνεργάτες σε κρίσιμα σημεία των τομέων όπου επικέντρωσε το ενδιαφέρον του. Αυτοί είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστούν από την Αστυνομία και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Το μέγα θέμα, όμως, είναι η ανυπαρξία αντανακλαστικών από τις Αρχές. Ο απατεώνας «αλώνισε» σε διάφορους χώρους, όπου θα έπρεπε να είχε κινήσει το ενδιαφέρον διάφορων κρατικών υπηρεσιών, και ουδείς πήρε χαμπάρι!

Αν τέτοιου είδους συμπεριφορές κρίνονται αρνητικά σε άλλες χώρες, στη δική μας θα έπρεπε να θεωρούνται ασυγχώρητες! Η δική μας επαγρύπνηση, λόγω των ειδικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης, θα έπρεπε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Καιρός να πάψουμε να είμαστε η «παιδική χαρά» των απατεώνων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα