Να μη γίνει ό,τι και με τη Siemens

Προδοτική απιστία σε βάρος της ελληνικής Πολιτείας και διαρκές κακούργημα σε βάρος του Ελληνα φορολογουμένου αποτελεί η εγκληματική παράλειψη εφαρμογής των όρων της Σύμβασης Συμβιβασμού με τη διαβόητη Siemens.

Οι ίδιοι, αδίστακτοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Siemens παραμένουν και σήμερα σε θέσεις δημόσιας ευθύνης για να επαναλάβουν αισχρότερο σκάνδαλο και με τη Novartis, στο οποίο επίσης εμπλέκονται ήδη, μετά των συζύγων και των… γραμματέων τους.
Αφού διέσυρε την ελληνική Πολιτεία και πολλούς λειτουργούς της, η Siemens, εξαγοράζοντας συνειδήσεις και αναθέτουσες Αρχές, υπερτιμολογώντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, στρεβλώνοντας την αγορά και διαπομπεύοντας τον ελληνικό δημόσιο χώρο, πάντοτε σε βάρος του Ελληνα φορολογουμένου, βρήκε και πρόθυμους κακοποιούς για να «θάψουν» τις οφειλές της προς την ελληνική Πολιτεία, βάσει της σχετικής Σύμβασης Συμβιβασμού.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ακόμη και τη συμβολική αποζημίωση που ανέλαβε η Siemens να δώσει στο Ελληνικό Δημόσιο με τη Σύμβαση Συμβιβασμού, επί υπουργίας Βαγγέλη Βενιζέλου, ομολογώντας δημόσια και επίσημα τα εγκλήματά της, αρνήθηκε να την πληρώσει, με προφάσεις, προσχήματα, κωλυσιεργίες, καθυστερήσεις, κουτοπονηριές και, κυρίως, με τη συνέργεια κρατικών αξιωματούχων που οδήγησαν στην παραγραφή των αξιώσεων της ελληνικής Πολιτείας. Δηλαδή τα ιερά δικαιώματα του Ελληνα φορολογουμένου, τον οποίον έγδαραν τα υπερδεκαετή Μνημόνια και οι πολιτικές εξοντωτικής λιτότητας, καταπατήθηκαν από τον επόμενο υπουργό Οικονομικών και την τότε αρμόδια γενική γραμματεία, που φρόντισαν να παραγραφούν οι οφειλές της Siemens, όπως αυτές είχαν προβλεφθεί στη Σύμβαση Συμβιβασμού από τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ο υπουργός Οικονομικών που διαδέχθηκε τον κ. Βενιζέλο και η αρμόδια γενική γραμματέας του δεν τιμωρήθηκαν για παράλειψη νόμιμης οφειλόμενης ενέργειας, με χαρακτηριστικά βαρύτατης απιστίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Αλλά διορίστηκαν ξανά και από αυτή την κυβέρνηση σε θέσεις διαρκούς αργομισθίας του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο κακοποίησαν με προδοτική απιστία. Βρήκαν, μάλιστα, αρκετό χρόνο για να εμπλακούν αυτοπροσώπως (ή με… frontwomen!) και στο δεύτερο κολοσσιαίο πολιτικό σκάνδαλο, της Novartis.

Αυτοί που «παρέλειψαν» να εφαρμόσουν τη Σύμβαση Συμβιβασμού και «έθαψαν» τις οικονομικές αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου εναντίον της Siemens πρέπει να λογοδοτήσουν, άμεσα, για να μην ξαναγίνουν τα ίδια και με τη Novartis.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα