Η μαφιοζοποίηση της Ελλάδας μας

Το σύστημα το έχει πάρει απόφαση και τα «εργαλεία» του εκτελούν τις εντολές: Υπάρχουν θύματα επίδοξων δολοφόνων αρεστά και μη. Υπάρχουν σφαίρες που εισέρχονται στα σώματα δημοσιογράφων που είναι «αγαθοεργές», ενώ άλλες σφαίρες θεωρούνται δολοφονικές. Υπάρχουν ασήμαντες ειδήσεις που προβάλλονται με ένταση και με λεπτομέρειες πολλές και υπάρχουν σημαντικές οι οποίες υποβιβάζονται ή αποσιωπούνται.

Υπάρχουν θύματα που υπαινισσόμαστε ότι είναι αρκετά «ένοχα» για να υποστούν δολοφονική επίθεση και υπάρχουν κι αθώα θύματα. Τέλος, υπάρχουν δημοσιογράφοι που «υποστηρίζουν» ότι πυροβολήθηκαν και υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν το υποστηρίζουν, αλλά πυροβολήθηκαν στ’ αλήθεια.

Όλα τα προαναφερθέντα αφορούν την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στον δημοσιογράφο και εκδότη Στέφανο Χίο. Η είδηση για την επίθεση που δέχτηκε άνθρωπος των μέσων μαζικής ενημέρωσης υποβαθμίστηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε η σκοπιμότητα όσων ήθελαν να αποσιωπήσουν το γεγονός έγινε αντιληπτή και από τους πλέον αδαείς. Το κατεστημένο που κυβερνά τη χώρα φρόντισε ώστε τη θέση της καταδίκης αυτής της εγκληματικής ενέργειας να λάβει η κριτική στο στιλ της δημοσιογραφίας που ασκεί το θύμα! Κοντολογίς, οι ίσες αποστάσεις που τηρήθηκαν ανάμεσα στους θύτες και στο θύμα ήταν ένα έμμεσο «καλά να πάθει».

Τα κυρίαρχα κόμματα σιώπησαν για το περιστατικό. Τα κατεστημένα ΜΜΕ φρόντισαν να «πνίξουν» την είδηση στριμώχνοντάς την ανάμεσα σε ρεπορτάζ της οκάς. Φυσικά, άκρα του τάφου σιωπή επικράτησε και στον λεγόμενο «πνευματικό κόσμο». Όλα τούτα είναι πολύ κακά σημάδια για τη λειτουργία των θεσμών της χώρας, αλλά και για τη νοοτροπία των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και καθορίζουν τις εξελίξεις.

Οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους και η «νωθρότητα» της αντίδρασης εκείνων που θα έπρεπε να έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο για να καταδικαστεί πολιτικά η απόπειρα δολοφονίας φανερώνουν ότι η πατρίδα μας έχει μαφιοζοποιηθεί. Μόνο σε λατινοαμερικανικές μπανανίες και σε τριτοκοσμικά καθεστώτα κινδυνεύουν τόσο πολύ οι λειτουργοί του Τύπου.
Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην έκφραση και τη δημοσίευση και να σταθούμε απέναντι στους δολοφόνους και τους τραμπούκους που «επικοινωνούν» την άποψή τους χρησιμοποιώντας περίστροφα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα