Κυβέρνηση… Μαγιορκίνη!

Οι Έλληνες ψηφίζουν βουλευτές. Έχουν κατακτήσει το δικαίωμα να ορίζουν τους άρχοντες της χώρας με ελεύθερες εκλογές. Δεν έχουν δώσει τα κλειδιά του κράτους σε ειδήμονες και ειδικούς – είτε αυτές οι ιδιότητές τους γράφονται εντός είτε εκτός εισαγωγικών.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης είναι ένας από τους ανθρώπους που συμπεριφέρονται λες και κάποιος τους έχει αναθέσει εν λευκώ τη διακυβέρνηση της πατρίδας και… εξαγγέλλει την πρόθεσή του να φιμώσει (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά) τους πολίτες για να… αυξηθεί η προσήλωσή τους στη χρήση μάσκας!

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε τα ακόλουθα: «Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους».

Είναι απορίας άξιον από πού αντλεί τη νομιμοποίησή του ο κ. Μαγιορκίνης, αλλά και οι υπόλοιποι κύριοι που ανακοινώνουν αμιγώς πολιτικές αποφάσεις επικαλούμενοι την επιστημοσύνη τους. Επίσης, είναι αξιοπερίεργο γιατί θεωρείται από τους «ειδικούς» πανάκεια και απαραίτητη η χρήση μάσκας, ακόμα και από τα ανήλικα παιδιά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τη χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών, κυρίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει μεγάλη διάδοση του κορονοϊού στην περιοχή τους.

Αλήθεια, ποιος έδωσε το δικαίωμα σε ειδικούς και μη να αποπειρώνται να προκαλέσουν δυσφορία σε εκατομμύρια Ελληνες για λόγους αύξησης της… προσήλωσης στη χρήση μάσκας;

Ορισμένοι εκ των ειδημόνων που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και προβαίνουν σε εξαγγελίες πολιτικών αποφάσεων θα έπρεπε να κληθούν από τις δικαστικές Αρχές να δώσουν εξηγήσεις για πολλές εκ των αντιφάσεων στις οποίες έχουν κατά καιρούς πέσει.

Όταν καλούνται να λογοδοτήσουν οι γονείς των ανήλικων παιδιών που διαφωνούν με τη γενικευμένη χρήση μάσκας, τότε θα έπρεπε να κληθούν και εκείνοι που την προτείνουν χωρίς απαραιτήτως να χρειάζεται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα