Ήταν πάρα πολλά τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ

3 Σεπτεμβρίου σήμερα και το κόμμα που ευθύνεται για τη διάλυση του κράτους και την καλπάζουσα νόσο που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία γιορτάζει συρρικνωμένο, απαξιωμένο και διαρκώς… μεταμφιεζόμενο τα γενέθλιά του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο γενάρχης της νεοελληνικής παρακμής, επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου του 1974 για να παρουσιάσει τη διακήρυξη του κόμματός του, το οποίο ηγεμόνευσε επί δεκαετίες στη μεταπολιτευτική πολιτική σκηνή.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τώρα κυκλοφορεί με τον «φερετζέ» του ΚΙΝ.ΑΛ. (μήπως και ξεγελάσει κάποιους ότι δεν έχει άμεση και οργανική σχέση με το παρελθόν του). αποδέχεται τους όποιους ψηφοφόρους έχουν απομείνει στις τάξεις του, αλλά δεν θέλει να προκαλεί και τους εύλογους και αναπόφευκτους συνειρμούς.

ΠΑΣΟΚ για τους σύγχρονους Έλληνες σημαίνει πολλά: κατάργηση του πολυτονικού και απεμπλουτισμός της ελληνικής γλώσσας, Ιμια, πρασινοφρουροί, προαγωγή της βαρβαρότητας ως «λαϊκότητα», διχαστικός λόγος και απονομή «αντιστασιακών» συντάξεων σε «αγωνιστές» με επακόλουθη τη διάλυση υγιών ασφαλιστικών ταμείων, υπόθεση Οτσαλάν, γιγάντωση του κράτους με διορισμούς από το παράθυρο, αναξιοκρατία, σκάνδαλο Κοσκωτά, αναρίθμητα οικονομικά σκάνδαλα, θεσμοθέτηση της ανηθικότητας και του έκλυτου βίου ως «μαγκιά», Χρηματιστήριο, Τσουκάτος, Κουτσόγιωργας, Σημίτης, Μνημόνιο, ξενοδουλεία, ολυμπιακά έργα, παράδοση της δημόσιας σφαίρας στη διαπλοκή, διάλυση του ελληνικού πολιτισμού κι ένα σωρό άλλα ολέθρια και απεχθή.

Το μεταμφιεσμένο ΠΑΣΟΚ -είτε λέγεται ΚΙΝ.ΑΛ. είτε φέρει ως ονομασία οποιοδήποτε άλλο… παρατσούκλι- στην ουσία του δεν έχει αλλάξει επειδή δεν μπορεί και δεν θέλει. Αν επιθυμούσε να το κάνει, θα είχε αποπληρώσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στις τράπεζες και δεν θα τα είχε φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού. Επίσης, θα είχε δείξει την πόρτα της εξόδου σε τρεις από τους βασικότερους αυτουργούς των πολιτικών εγκλημάτων που έχουν γίνει σε βάρος της πατρίδας. Οι Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Βαγγέλης Βενιζέλος θα ήλπιζαν να έχει ξεχάσει ο λαός τα πεπραγμένα τους, αλλά οι πάντες θυμούνται τα βασικά.

Δύσκολο να ευχηθεί κάποιος «χρόνια πολλά» στο ΠΑΣΟΚ, διότι είναι ήδη πολλά περισσότερα απ’ όσα αντέχει η πατρίδα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα