Το «Oruc Reis» έφυγε, το «γκρίζο» μένει

Οι τσαμπουκάδες του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν έφεραν θετικά αποτελέσματα για τη χώρα του. Όλοι οι αντικειμενικοί στόχοι, τους οποίους προσπαθούσε να επιτύχει η κίνηση με το ερευνητικό πλοίο που έστειλαν στο Αιγαίο, εξυπηρετήθηκαν απόλυτα.

Η τουρκική μπλόφα λειτούργησε και η ελληνική κυβέρνηση κατάπιε αμάσητα τα λεκτικά νταηλίκια των Τούρκων. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο αποχωρεί από τα ελληνικά ύδατα, εγκαίρως, ώστε να μην υποστεί συνέπειες η Τουρκία και να μην της επιβληθούν κυρώσεις ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε, φυσικά, από το ΝΑΤΟ, το οποίο την… αβάνταρε από την αρχή κιόλας της εκστρατείας παραγωγής «πολεμικών» εντυπώσεων.

Οι Τούρκοι, πέρα από την άντληση σημαντικών συμπερασμάτων για τον υποθαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου, που προέκυψαν από τις έρευνες που έκανε το «Oruc Reis», κατόρθωσαν και το ακόλουθο: να αρχίσει ένας καταστροφικός -για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα- διάλογος. Αυτός ο διάλογος, τον οποίο εξαρχής φαινόταν ότι επιζητεί η τουρκική πλευρά, αφορά τις αξιώσεις που εγείρει η γειτονική χώρα σε βάρος μας και όχι τυχόν ελληνικά αιτήματα και απαιτήσεις προς την τουρκική πλευρά.

Η ελληνική κυβέρνηση εκ του αποτελέσματος κρίνεται «λίγη» σε σχέση με τις απαιτήσεις μιας χώρας όπως η δική μας και αποδείχθηκε ότι, παρά τα πολλά λόγια, ήταν απροετοίμαστη και αδαής σχετικά με την αντιμετώπιση της τακτικής που ακολούθησε ο αντίπαλος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε σε φίλους και αντιπάλους ότι η Ελλάδα επεδίωκε πάση θυσία την καταλλαγή των φαινομενικά οργισμένων Τούρκων και την αποτροπή οποιασδήποτε κλιμάκωσης της κρίσης – ακόμα κι αν χρειαζόταν η πατρίδα μας να κάνει μεγάλες αβαρίες σε δικά της εθνικά δίκαια και περιουσιακά στοιχεία του λαού μας.

Κοιτούσαμε τους Τούρκους επί εβδομάδες να οργώνουν το Αιγαίο, να το «γκριζάρουν» στην πράξη, δεν αντιδράσαμε όπως είχαμε υποσχεθεί ότι θα πράξουμε και στο τέλος θα καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε πόσα… κομμάτια Ελλάδας θα δώσει η περιδεής κυβέρνηση στην Άγκυρα.

Ακόμα μια ήττα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα