Ευθιξία μηδέν μετά το φιάσκο

Το φιάσκο με τις μάσκες που διανεμήθηκαν «δωρεάν» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έριξε τις μάσκες από διάφορους παράγοντες του δημόσιου βίου, που έκαναν καριέρα μιλώντας για «αριστεία», «ευθιξία» και «υπευθυνότητα» στην άσκηση πολιτικής.

Η κυβέρνηση κατάλαβε μεν ότι η πρωτοβουλία της να «χαρίσει» μάσκες στον λαό (λες και δεν θα πληρώσουν τις άχρηστες μάσκες οι φορολογούμενοι μέσω των παραφουσκωμένων εκκαθαριστικών της Εφορίας) έγινε αντικείμενο ανεκδότων, αλλά δεν έπραξε τα δέοντα.

Οι υπεύθυνοι έκαναν ότι δεν ξέρουν τι συνέβη και δεν είδαν τα χάλια, συνεχάρησαν τον εαυτό τους για την αποτυχία και προσπάθησαν να φορτώσουν η μία στον άλλον το… χρεωστικό για την αποτυχία.

Η κυρία Κεραμέως προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών και στον κ. Θεοδωρικάκο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι μαζί στο… πουθενά. Είναι πολύ βολικό για όλους όσοι προβαίνουν σε ατοπήματα, σφάλματα και ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους να γνωρίζουν ότι το ζήτημα κάποτε θα… εξατμιστεί και οι ευθύνες θα χαθούν μέσα στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι άπαντες ευθύνονται για το φιάσκο, αλλά την κύρια ευθύνη φέρουν το υπουργείο Παιδείας και η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Το υπουργείο Παιδείας είναι ο τελικός αποδέκτης και υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν εντός των σχολικών αιθουσών και τα υλικά που φτάνουν στα χέρια των παιδιών και των δασκάλων τους.

Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, η κυβέρνηση μένει μετεξεταστέα. Υστερα από τέτοιο ρεζιλίκι και δεν υπεβλήθη ούτε μία παραίτηση! Η ευθιξία αγνοείται…

Επίσης, μαζί με το αμιγώς υγειονομικό ζήτημα υπάρχει και το αστικό και το ποινικό. Χρήματα του ελληνικού λαού πληρώθηκαν και πήγαν στον βρόντο. Ποιος θα πληρώσει για τη ζημιά; Ποιος θα αναλάβει το κόστος;

Η κυρία Κεραμέως είπε σε συνέντευξή της ότι όλα πήγαν καλά με την πρώτη μέρα των σχολείων, αλλά υπήρξαν «αστοχίες». Η μεγαλύτερη αστοχία στη δημόσια εκπαίδευση ήταν ο διορισμός της στη θέση της υπουργού Παιδείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα