Οι Πρέσπες θα τους «στοιχειώνουν»

Η εθνική επιβίωση προηγείται όλων των άλλων θεμάτων και η παραχώρηση εθνικών κεκτημένων, υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων απειλεί τον συλλογικό βίο με τερματισμό.

Οι παραχωρήσεις και οι άτακτες υποχωρήσεις σε ισχυρούς και ανίσχυρους αντιπάλους είναι θάνατος σε… δόσεις. Γι’ αυτό και η Συμφωνία των Πρεσπών αποδοκιμάστηκε από τον λαό μας σε διαδηλώσεις και σε πάνδημα συλλαλητήρια, αλλά και στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Οι ‘Ελληνες εξαΰλωσαν πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και γκρέμισαν τον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, συρρικνώνοντας τα εκλογικά ποσοστά του. Ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία επειδή πείστηκαν από την πατριωτική στάση που κράτησαν βουλευτές της (όταν το κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση) για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και πίστεψαν αυτό που δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Κοζάνη τον Φεβρουάριο του 2019: «Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δεν θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Επίσης τη φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δεν θα την ακούσετε ποτέ από μένα».

Φυσικά, η προεκλογική «αντίσταση» και τα «βέτο» εναντίον των Σκοπιανών μετατράπηκαν σε μετεκλογική προσήλωση στη Συμφωνία των Πρεσπών και σε ευχαριστίες του πρωθυπουργού των Σκοπιανών προς τον κ. Μητσοτάκη για τους… αγώνες που έδωσε υπέρ του κρατιδίου!

Ωστόσο, οι αντιδράσεις για τις Πρέσπες είναι ακόμα έντονες και από την πλευρά των πολιτών και μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες η κύρωση τριών συμφωνιών που εκκρεμούν για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα βουλευτές με αξιοπρέπεια οι οποίοι αρνούνται να συμβάλουν σε ακόμα μια εθνική ήττα.

Όπως τον κ. Τσίπρα ακολουθούσαν και ακολουθούν ακόμα η κωλοτούμπα του στο ζήτημα των Μνημονίων που θα… έσκιζε και η Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και τον κ. Μητσοτάκη θα στοιχειώνουν η υπαναχώρησή του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα