Πρωθυπουργός σε κυβέρνηση Σημίτη

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία, όταν ήταν υπουργός Παιδείας, διένειμε φωτοτυπίες αντί για σχολικά βιβλία, προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)!

Η μαύρη οκταετία του Κώστα Σημίτη των Ιμίων και το αξιοθρήνητο και μοιραίο για την πατρίδα πέρασμα του Γιώργου Παπανδρέου του ΔΝΤ από την πρωθυπουργία δικαιώνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διαλέγει στελέχη για θέσεις ευθύνης (εντός και εκτός Ελλάδος) από τα πασοκικά… υπολείμματα.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την ανάθεση της υποψηφιότητας για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ στην κυρία Διαμαντοπούλου έγινε με πομπώδη τρόπο. Ο πρωθυπουργός, όχι μόνο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της κυρίας Διαμαντοπούλου, αλλά προέβη και στο σχεδόν κωμικό ατόπημα να τη συγκρίνει με τον αξέχαστο πρώην πρωθυπουργό, ακαδημαϊκό και διαπρεπή οικονομολόγο Ξενοφώντα Ζολώτα!

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε για την απόφασή του ότι «σε συνθήκες πανδημίας, παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, θεμάτων ασφαλείας και νέων προκλήσεων, όπως το Μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών αποκτά κρίσιμη διάσταση. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, τον κατεξοχήν φορέα για τη συνεργασία των κρατών με στόχο την ειρήνη και την κοινή ανάπτυξη.

«Η χώρα μας υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του σημαντικού οργανισμού. Και μάλιστα ένας Ελληνας, ο Ξενοφών Ζολώτας, ήταν ο εισηγητής της σημερινής μορφής του. Είναι χαρά μου, λοιπόν, που, 60 χρόνια μετά, η πατρίδα μας, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του. Και εισηγείται για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ μια άξια Ελληνίδα: Την Αννα Διαμαντοπούλου».

Πέρα από την αυταπόδεικτη ακαταλληλότητα της κυρίας Διαμαντοπούλου -που έκανε καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και λόγω ΠΑΣΟΚ- για τη θέση στον ΟΑΣΑ, υπάρχει και η απορία: γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει τέτοια ταύτιση με την πολιτική του Κώστα Σημίτη και δείχνει τόση περιφρόνηση στα ικανά, καταρτισμένα και καθ’ όλα άξια στελέχη που διαθέτει η παράταξη;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα