Ελλιπή τα στοιχεία για τα κρούσματα

Η «δημοκρατία», εδώ και μήνες, αφιερώνει μεγάλο μέρος της ύλης της στην κάλυψη όλων των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού. Τα ρεπορτάζ και η αρθρογραφία μας είναι σταθερά προσανατολισμένα στην έγκυρη και σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών για κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης. Η αλήθεια και η δημόσια υγεία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και κάθε άλλου μέσου ενημέρωσης που σέβεται τον εαυτό του και τους Ελληνες πολίτες.

Προχθές ο κ. πρωθυπουργός, με διάγγελμά του, ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλοι τα χαρακτήρισαν αναμενόμενα και πολλοί τα βρήκαν υπερβολικά. Είναι, δίχως αμφιβολία, ανθρώπινο να θεωρείται μείζων παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας των ανθρώπων η κρατική παρέμβαση στην καθημερινότητά τους, στις κινήσεις τους, στην αναπνοή τους, στις επαγγελματικές δραστηριότητές τους – ακόμα και στη διατύπωση αντίθετης άποψης από την κατεστημένη.

Μια από τις βασικές παραμέτρους της λήψης κυβερνητικών αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων είναι η κατηγοριοποίηση περιοχών σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας. Κάθε ημέρα ο ΕΟΔΥ ενημερώνει για τον αριθμό κρουσμάτων και για την κατάταξη περιοχών σε Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου.

Όσοι βρεθούν στα Επίπεδα 3 και 4 βλέπουν τις ζωές τους να μεταβάλλονται επί τα χείρω, ελευθερίες τους να περιορίζονται και τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά. Ο ΕΟΔΥ θα όφειλε να δίνει περισσότερα στοιχεία για τις μετρήσεις και τους ελέγχους που κάνει. Θα έπρεπε να εξηγεί στους Ελληνες πόσους ελέγχους έχει πραγματοποιήσει σε κάθε περιοχή, τι είδους ελέγχους και ποια είναι η αναλογία των κρουσμάτων προς τους συνολικούς ελέγχους. και η τωρινή και συγκριτικά με προηγούμενες εβδομάδες.

Αυτά γράφονται διότι σε περιοχές της χώρας μας γίνονται συζητήσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση άλλων περιοχών και ο ΕΟΔΥ οφείλει να κλείσει τα στόματα που αμφισβητούν τις πολιτικές αποφάσεις όχι με λογοκρισία, αλλά με στοιχεία. Οι αριθμοί μπορούν να πουν την αλήθεια ακόμα κι αν οι άνθρωποι προσπαθούν να τη συγκαλύψουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα