Η σύγκρουση των πολιτισμών

Οι Γάλλοι δημοσιεύουν σκίτσα, οι ισλαμιστές αποκεφαλίζουν Γάλλους και ορισμένοι παρουσιάζουν τα σκίτσα ισοβαρή με τους αποκεφαλισμούς, ισχυριζόμενοι ότι το να κόψουν μερικά κεφάλια οι «πιστοί» είναι αναμενόμενο. Μάλιστα, με αρκετά προσεκτικές διατυπώσεις, οι ίδιοι υπερασπιστές της «ελευθερίας» υπαινίσσονται ότι οι αποκεφαλισμοί, τελικά, όχι μόνο είναι αναμενόμενοι, αλλά και δικαιολογούνται!

Λιμπεραλιστές και αριστερίζοντες πολιτικοί, κοσμοπολίτες δημοσιολόγοι, μηδενιστές πανεπιστημιακοί καθηγητές και λοιποί εμπροσθοφύλακες της διάλυσης των εθνών πάντοτε βρίσκουν κοινό έδαφος, όταν πρόκειται να αμφισβητήσουν το δικαίωμα των Ευρωπαίων να διατηρήσουν τις εθνικές, πολιτισμικές και άλλες ιδιαιτερότητές τους. Προφασιζόμενοι την ανάγκη να «μην προσβληθούν» οι ισλαμιστές, ζητούν από τους Ευρωπαίους να αποποιηθούν και να λησμονήσουν τη θρησκεία τους, τους πολιτικούς θεσμούς, ήθη, έθιμα, εκφράσεις της καθομιλουμένης, κεφάλαια σε σχολικά βιβλία, ακόμα και ολόκληρα μαθήματα και κύκλους σπουδών, ώστε να μη νιώσουν «δυσάρεστα» οι ισλαμιστές που ήρθαν με νόμιμο ή παράνομο τρόπο στη Δύση, την οποία τόσο πολύ αρέσκονται να κατηγορούν.

Ουσιαστικά, οι νεοταξίτες αποδομητές δεν επιδιώκουν τη δημιουργία κρατών δικαίου, με συγκεκριμένο πολιτισμό, ιστορία και παραδόσεις, αλλά έναν ισοπεδωμένο ενιαίο χώρο, όπου οι γηράσκοντες Ευρωπαίοι θα γίνουν πρόσφυγες μέσα στις ίδιες τις πατρίδες τους και θα πληρώνουν μέχρι θανάτου εξοντωτικές φορολογίες για να χρηματοδοτούν ακόμα περισσότερα επιδόματα ισλαμιστών που συρρέουν στη Γηραιά Ηπειρο.

Αυτού του είδους η ρητορική, όμως, έχει εκμετρήσει τον βίο της. Δεν λειτουργεί πλέον όπως λειτουργούσε στο παρελθόν. Ακόμα κι αν αγνοεί κάποιος την πραγματικότητα, δεν τον αγνοεί εκείνη. κι η πραγματικότητα αποκαλύπτει αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ο πολυπολιτισμός δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει. Αυτό το πείραμα στέφθηκε με αποτυχία. Αντί να οδηγήσει σε έναν «παράδεισο» ανοχής, πολιτισμικού «εμπλουτισμού» και αρμονικής συμβίωσης, δημιουργεί κολάσεις επί της Γης. Οδηγεί σε αποκεφαλισμούς, τρομοκρατία, ταραχές εντός των κοινωνιών και πλήρη αποδιοργάνωση των κρατών.

Τέλος, ουδείς πρέπει να λησμονεί και την ιδιαιτερότητα της συγκυρίας. Το μπαράζ ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον της Γαλλίας συνέβη λίγες ημέρες μετά την κορύφωση της σύγκρουσης του προέδρου Μακρόν με τον νεοοθωμανό και φανατικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα