Οι συγκοινωνίες του κορονοϊού

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα εκτός από το σωστό. Από τον Μάρτιο κιόλας που άρχισε η περιπέτεια με την πανδημία του κορονοϊού έχουν γίνει δεκάδες ομιλίες, διαγγέλματα, εξαγγελίες μέτρων και έχουν δημοσιευτεί ουκ ολίγες υπουργικές αποφάσεις και ΦΕΚ για αυτή την υπόθεση, αλλά ελάχιστα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η ανημπόρια της κυβέρνησης να ξεπεράσει επιτυχώς αυτόν τον σκόπελο φαίνεται ιδιαίτερα τώρα. Το δεύτερο κύμα της εξάπλωσης του κορονοϊού αναδεικνύει και τις προηγούμενες αδυναμίες, οι οποίες κουκουλώθηκαν όπως όπως με την επιβολή του γενικού lockdown.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι το απερίγραπτο χάλι που βιώνουν εκατομμύρια Ελληνες καθημερινά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η υποχρηματοδότηση, η κακή συντήρηση και η ανυπαρξία πολιτικής παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τα ΜΜΜ έχουν λειτουργήσει σαν σύμμαχοι του κορονοϊ-ού εναντίον της κοινωνίας. Η μόνη πολιτική απόφαση που ελήφθη από τους επιπόλαιους και προδήλως ακατάλληλους για τη δουλειά αξιωματούχους για τα ΜΜΜ είναι η υποχρεωτική ύπαρξη κενών καθισμάτων (το 50% ανά όχημα), ώστε να μην έρχονται πολύ κοντά οι… καθήμενοι και καταστήσουν έτσι ευκολότερη τη μετάδοση του ιού. Για τους ορθίους, που είναι πολύ περισσότεροι από τους καθημένους, ουδεμία πρόνοια υπήρξε.

Το μόνο που έκανε η πολιτική εξουσία για να βελτιώσει την εικόνα των μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν να καλοπληρώσει τους πρόθυμους αγωγούς της κυβερνητικής προπαγάνδας ώστε να ισχυριστούν ότι στα ΜΜΜ δεν «κολλάει» ο κορονοϊός! Κάποιοι άλλοι συνέστησαν απλώς να «αποφεύγουν» οι πολίτες «όσο μπορούν» τις μετακινήσεις με ΜΜΜ – λες και είναι ζήτημα επιλογής και όχι ανάγκης ο τρόπος της μετακίνησης των Ελλήνων από και προς τη δουλειά τους.

Μέχρι τώρα το υπουργείο Μεταφορών υπόσχεται διάφορα για τις «λύσεις» που σκοπεύει να δώσει στο πρόβλημα. Ωστόσο, η κοινωνία δεν έχει αντιληφθεί ούτε μία από αυτές τις λύσεις.

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την αρχή της πανδημίας και ακόμα στην Ελλάδα συζητάμε για τα αυτονόητα και στριμωχνόμαστε στα ΜΜΜ που κατάντησαν επωαστήρια του κορονοϊού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα