«Προδότες» οι νέοι για τον πρωθυπουργό

Το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου εξελίχθηκε στην υβριστική και συκοφαντική για τους νέους άποψη που διατύπωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, στη συνεδρίαση της Βουλής για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα ακόλουθα: «Δοκιμάσαμε πολλά αμυντικά σχέδια. Η αλήθεια είναι ότι αυτά προδόθηκαν από τη συμπεριφορά κάποιων. Να βγούμε, επιτέλους, εδώ πέρα και να το αναγνωρίσουμε αυτό, να το αναγνωρίσουμε με θάρρος, να μην κλείνουμε το μάτι σε κάποιους οι οποίοι με την ανέντιμη και ανεύθυνη συμπεριφορά τους υπονόμευσαν την υγεία των πολλών. Ξέρουμε σήμερα ποιες ήταν οι εστίες διασποράς του ιού. […] Η βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων. Αυτό δεν το λέω ως κριτική. Προφανώς, οι νέοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι όμως μια διαπίστωση, και αυτό πρέπει να ακουστεί, γιατί το μόνο που έχω ακούσει από την αντιπολίτευση είναι “μη στοχοποιείτε τους νέους’’, ωσάν οι νέοι να είναι παντελώς ανεύθυνοι και υπεράνω κριτικής σε αυτή τη μεγάλη κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε».

Οι νέοι, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «πρόδωσαν» με τη συμπεριφορά τους τα αμυντικά σχέδια του κράτους απέναντι στην πανδημία. Ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνηση μάλλον θεωρούν ότι δεν πρόδωσε αυτά τα «αμυντικά σχέδια» το άκριτο και απρόσεκτο άνοιγμα του τουρισμού – μια παραδοχή που έκανε (άθελα ή σκόπιμα, δεν έχει και τόσο σημασία) ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Αυτά τα σχέδια υποτίθεται ότι δεν προδόθηκαν ούτε από τη μεροληπτική στάση της κυβέρνησης, που επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων αριστεριστών έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι εξουσιαστές της χώρας είναι πεπεισμένοι ότι η προδοσία δεν εντοπίζεται ούτε στην αδιαφορία για το «πήξιμο» των επιβατών στα διαλυμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα οποία ουδέν ουσιαστικό έχει γίνει τους τελευταίους μήνες. Υπό αυτό το πρίσμα συμπεραίνεται ότι δεν πρόδωσαν τον αγώνα για τη δημόσια υγεία τα κατάπτυστα ρατσιστικά ΦΕΚ που εξαιρούσαν τους αλλοδαπούς και τους Ρομά από την επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παραβίασης των περιορισμών κυκλοφορίας και ανέφεραν μόνο την ανάγκη «ενημέρωσής» τους. Τέλος, πρέπει να πιστέψουμε ότι δεν πρόδωσαν τη μάχη εναντίον της πανδημίας οι πολυάνθρωπες φιέστες του κ. Μπακογιάννη στην Αθήνα για τα εγκαίνια της «αναπλασμένης» πλατείας Ομονοίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι σίγουρος ότι οι νέοι που διασκεδάζουν είναι οι «προδότες» του κοινού αγώνα, και μάλιστα πως έχουν «ανέντιμη και ανεύθυνη συμπεριφορά». Η κατηφόρα της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει τελειωμό…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα