Ποιοι παγιδεύουν τον πρωθυπουργό

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» στο κεντρικό, πρωτοσέλιδο θέμα της σόκαρε και την κοινή γνώμη αλλά και το κομμάτι του πολιτικού κόσμου το οποίο θέτει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το κομματικό.

Ο λόγος γίνεται για την επένδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πραγματική κατάσταση της οποίας πόρρω απέχει από τα προπαγανδιστικά προπετάσματα καπνού, που διαθέτει εν αφθονία ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Για το θέμα έγραψε η εφημερίδα μας: «Μία αλβανόφωνη επιχειρηματική οικογένεια των Σκοπίων βρίσκεται στην πραγματικότητα πίσω από την επένδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία διατηρεί εξαιρετικά θερμές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και φαίνεται ότι είχε στηρίξει παρασκηνιακά και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο λόγος για την οικογένεια Destani, στην οποία ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης του Αμβούργου (NDR), που αναμετέδωσε ακόμη και η Deutsche Welle, απέδωσε το 2010 “εμπόριο ναρκωτικών” στο Αφγανιστάν αλλά και “εγκληματική δράση στα σύνορα Κοσόβου και Σκοπίων” στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο».

Το ζήτημα, πέρα από τις σκιές που υπάρχουν σχετικά με τη λειτουργία, τις προοπτικές και τις δραστηριότητες της εταιρίας, που ελέγχεται από μια αλβανόφωνη επιχειρηματική οικογένεια των Σκοπίων, είναι ποιοι παγιδεύουν τον πρωθυπουργό. Ποιοι είναι εκείνοι που τον εκθέτουν, βάζοντάς τον να κάνει, ουσιαστικά, τον διαφημιστή μιας επιχειρηματικής προσπάθειας για την οποία δεν υπάρχει και τόσο θετική εικόνα σε εγνωσμένης ισχύος και επιρροής διεθνή ΜΜΕ.

Όταν ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης, οποιασδήποτε χώρας, φτάσει στο σημείο να παρουσιάζει τα επενδυτικά σχέδια ξένης επιχείρησης στην πατρίδα του, πρέπει να είναι σίγουρος για όλα όσα την αφορούν.

Εδώ κάποιοι φρόντισαν να φτάσει η κυβέρνηση σε αυτό το σημείο έκθεσης, ως υποστηρίκτρια μιας επιχείρησης, δίχως να υπάρχει πλήρης εικόνα για το ιστορικό της, τις δραστηριότητές της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει – κι αυτό είναι κάτι που εκθέτει και τη χώρα, όχι μόνο τον πρωθυπουργό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα